Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Διαβάσαμε το ... "Μια ζαχαρένια συνταγή", της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου


O Ρένος ο Ζαχαρένιος, είναι ένας ζαχαροπλάστης διαφορετικός από αυτούς που ξέρουμε. Ζει στα ... σύννεφα και φτιάχνει λιχουδιές για τους ήρωες των παραμυθιών. Όμως είναι πολύ προβληματισμένος!
- Τι έπαθαν οι άνθρωποι; μονολογούσε. Πού πήγε η ευτυχία, η χαρά, το γέλιο; Κάτι πρέπει να κάνω...
Και επειδή αγαπάει πολύ τους ανθρώπους, αποφασίζει να ετοιμάσει μια ζαχαρένια συνταγή μόνο για 'κείνους. Ο χρόνος όμως που έχει στη διάθεσή του είναι λίγος. Μέχρι το βράδυ όλα πρέπει να είναι έτοιμα! Και εμφανίζονται και άλλες δυσκολίες! Θα τα καταφέρει άραγε;







Η συγγραφέα Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, βραβευμένη από την Υπάτη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε., αυτή τη φορά μας "σερβίρει" ένα ζαχαρένιο παραμύθι για την δύναμη της αγάπης και της αλληλεγγύης. Οι ιστορίες της έχουν πάντα μια θετική αύρα και ένα αισιόδοξο μήνυμα, οι οποίες αφήνουν μια γλυκιά γεύση στο τέλος.  

Η εικονογράφηση από τη Σάντρα Ελευθερίου είναι φανταστική και παραμυθένια. Τα χρώματα και οι γραμμές της αναδυουν αρώματα και γεύσεις, όπως ακριβώς αρμόζει σε ένα ζαχαρένιο παραμύθι.



Οι εκδόσεις Ελληνοεκδοτική μας έχουν συνηθίσει πλέον σε κάθε βιβλίο τους να μας παρέχουν και την αφήγηση του παραμυθιού, η οποία συνοδεύεται πάντα από φανταστική μουσική.
 

Οι όμορφες έκπληξεις όμως δεν σταματούν εδώ. Αυτή η φορά η Ελληνοεκδοτική το πήγε ένα βήμα παραπέρα αφού το βιβλίο συνοδεύει και η εφαρμογή Επαυξημένης Πραγματικότητας που ζωντανεύει τους ήρωες και την ιστορία!
Μέσα από το Google Play ή στο App Store, αναζητάμε το: "Μια Ζαχαρένια συνταγή" και κατεβάζουμε την εφαρμογή δωρεάν. Με τα τρία αυτά απλά βήματα "μπαίνουμε" στο σπίτι του Ρένου, συναντάμε τα 3 μικρά γουρουνάκια και βοηθάμε στην προετοιμασία των γλυκών.
Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα από το βίντεο που ακολουθεί.



Είναι μια διαδραστική εφαρμογή, καθώς μπορούμε να αναζητήσουμε τα διάφορα σημεία με την ειδική σήμανση και να αλληλεπιπδράσουμε με αυτά. Επίσης μας δίνεται η δυνατότητα και από εδώ να ακούσουμε τον Ρένο να αφηγείται την ιστορία του.

Το βιβλίο προτείνεται για παιδιά από 4χρ, και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στο site της Ελληνοεκδοτικής εδώ.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου