Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Διαβάσαμε και παίξαμε με το βιβλίο... Μια τίγρη στον κήπο, της Lizzy Stewart



Η γιαγιά της Νόρας λέει πως είδε μια τίγρη στον κήπο, όμως η Νόρα δεν την πιστεύει. Είναι αρκετά μεγάλη για τέτοιες ανόητες ιστορίες! Άλλωστε, όλοι γνωρίζουν ότι οι τίγρεις ζουν στις ζούγκλες, όχι στους κήπους των σπιτιών.
Έτσι ακόμα και όταν εμφανίζονται λιβελούλες μεγάλες σαν πουλιά, φυτά που προσπαθούν να καταπιούν τον Τζεφ με μια μπουκιά, αλλά και μια πολική αρκούδα που της αρέσει το ψάρεμα, η Νόρα είναι σίγουρη, ΣΙΓΟΥΡΟΤΑΤΗ ότι δεν υπάρχει  καμία τίγρη στον κήπο....
΄Η μήπως υπάρχει;






Ένα βιβλίο για τη δύναμη της φαντασίας που θα σας κάνει να θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια και να μπείτε για λίγο στον κόσμο των παιδιών. 
Καθώς η Νόρα και ο Τζεφ (η καμηλοπάρδαλη παιχνίδι της Νόρας) κάνουν βόλτα και προχωρούν πιο βαθιά μέσα στον κήπο, η εικονογράφηση γίνεται πιο λεπτομερής, και η πραγματικότητα με την φαντασία πλέκονται τόσο όμορφα μέσα από τα πολύχρωμα και περιπετειώδεις στοιχεία εμπνευσμένα από την φύση. Οι αποχρώσεις του πράσινου κυριαρχούν και ειλικρινά κάποια στιγμή απλά νιώθεις πως έχουν βγει απο το βιβλίο, σε περιβάλλουν και ότι είσαι και εσύ μέσα στον κήπο μαζί με την Νόρα και τον Τζεφ. 
Οι μικροί αναγνώστες θα βρουν παιχνιδιάρικη την εικονογράφηση καθώς θα προσπαθούν σε κάθε σελίδα να εντοπίσουν την τίγρη, ενώ οι μεγαλύτεροι θα αναγνωρίσουν έξυπνες και αστείες λεπτομέρειες σε διάφορα σημεία.



Ιδέες για δραστηριότητες πολλές!

1) Μιλάμε για τα ζώα που συναντά η Νόρα.
Ποια ζώα βλέπουμε; Σε ποια κατηγορία ανήκουν;

Πού ζουν; Ανοίγουμε το χάρτη και εντοπίζουμε τα μέρη.

Τι τρώνε; Παρατηρούμε τα δόντια τους, και σε συνδιασμό με το μέρος που μένουν προσπαθούμε να μαντέψουμε.

Μαθαίνουμε αν κινδυνεύουν να εξαφανιστούν και με ποιο τρόπο.
Προσπαθούμε να καταλάβουμε τους λόγους, και να ενημερωθούμε για το αν υπάρχουν ομάδες που βοηθάνε στην προστασία τους. Με ποιες μεθόδους προσπαθούν να το κάνουν αυτό;


2) Φτιάχνουμε λιβελούλες! Δείτε περισσότερα εδώ.

booknerdmommy.com

3) Φτιάχνουμε τίγρη!

creativefamilyfun.net     pinterest.com    iheartcraftythings.com

4) Ας μιλήσουμε για σαρκοφάγα φυτά
Πριν 2 χρόνια είχαμε αγοράσει τη Διωναία, ένα σαρκοφάγο φυτό. Τότε είχαμε μιλήσει για το μέρος που απαπτύσσονται, πώς μαζεύουν την τροφή τους κλπ. Τα παιδιά είχαν ενθουσιαστεί και κάθε μέρα ασχολιόμασταν με αυτό. Καθόμασταν ώρες και περιμέναμε πότε μια μύγα θα πάει να κάτσει στο όμορφο "λουλούδι" για να δούμε ακριβώς πώς γίνεται η διαδικασία.

Αποτέλεσμα εικόνας για σαρκοφάγο φυτό

Πολλές φορές είχαμε πετύχει κάποια από τα "λουλούδια" του κλειστά και γνωρίζαμε πως κάτι είχε πιάσει. Δυστυχώς αυτά τα φυτά είναι πολύ ευαίσθητα στο δικό μας κλίμα μια και το μέρος που αναπτύσσονται είναι εντελώς διαφορετικό. Έτσι καταφέραμε να το διατηρήσουμε πάνω από 1 χρόνο, αλλά δυστυχώς δεν άντεξε άλλο. Ευκαιρία λοιπόν με αυτό το βιβλίο να ξαναθυμηθούμε το δικό μας φυτό αλλά και να ψάξουμε να δούμε ποια άλλα υπάρχουν. Μπορείτε να παραγγείλετε ένα τέτοιο φυτό από κάποιο γεωπόνο, αλλά να θυμάστε ότι δεν θα αντέξει πολύ.


Το "Μία τίγρη στο κήπο" είναι ένα υπέροχο βιβλίο που θα σας ταξιδέψει στον κόσμο της παιδικής φαντασίας! Κυκλοφορεί από τη Μικρή Σελήνη  η οποία μας έχει συνηθίσει στις ποιοτικές  επιλογές!

Σας φιλώ γλυκά!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου