Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Βιβλία με έξυπνες ερωτήσεις για ... "περίεργα" παιδιά!



Αν έχετε ένα μικρό "περίεργο" ανθρωπάκι στο σπίτι σας, τότε αυτές οι προτάσεις βιβλίων είναι για εσάς! Και όταν λέω "περίεργο", δεν εννοώ στην εμφάνιση, αλλά στο ότι έχει έντονη περιέργεια να μάθει και να εξερευνήσει, και ότι ρωτά τις πιο απίστευτες και ξεχωριστές ερωτήσεις συνέχεια.



Τα δύο νέα βιβλία των εκδόσεων Μεταίχμιο"Έξυπνες ερωτήσεις για μικρούς Αϊνστάιν" και "Έξυπνες ερωτήσεις, απίστευτες απαντήσεις" είναι από τα βιβλία που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. 



Γιατί η εβδομάδα έχει επτά μέρες;
Ποια πόλη έχει το μεγαλύτερο όνομα;
Μπορούν οι τυφλοί να διαβάσουν;
Από πού έρχεται το ηλεκτρικό ρεύμα;
Γιατί δεν βάζουμε μεταλλικά αντικείμενα στο φούρνο μικροκυμάτων;
Γιατί ο ουρανός είναι μπλε;
Γιατί λάμπουν οι πυγολαμπίδες;
Πώς δημιουργείται το ουράνιο τόξο;
Τι είναι ο μετεωρίτης;
Πόσα αστέρια υπάρχουν στον ουρανό;
Γιατί μας πιάνει λόξιγκας;




Είμαι σίγουρη πως μερικές από τις παραπάνω ερωτήσεις θα είναι και δικές σας απορίες και ότι με μεγάλη περιέργεια θα ψάξετε και εσείς να βρείτε την απάντηση μέσα στις σελίδες των βιβλίων.
Θα δείτε πως θα γίνετε και εσείς περίεργοι όσο τα παιδιά σας!

Σαν μικρές εγκυκλοπαίδειες, με εικόνες και κείμενα προσαρμοσμένα στο απαιτητικό κοινό στο οποίο απευθύνονται, που μας μαθαίνουν πως καμία ερώτηση δεν είναι "χαζή" και ότι οι πιο απλές ή ίσως αυτές που θεωρούμε δεδομένες είναι συνήθως οι πιο σημαντικές. Αυτές που εμείς οι μεγάλοι θεωρούμε σαν αυτονόητες, πχ γιατί ο ουρανός είναι μπλε, θα μας δείξουν πως τελικά από πίσω τους κρύβεται κάτι τόσο πολύπλοκο που ούτε εμείς είχαμε ιδέα και που με μεγάλη περιέργεια θέλουμε να ανακαλύψουμε την απάντηση!



Φανταστικά και τα δύο βιβλία, που δεν διαβάζονται μονορούφι, αλλά ανατρέχουμε σε αυτά ξανά και ξανά. Προτείνω να μην κοιτάτε κατευθείαν την απάντηση, αλλά να δώσετε λίγο χρόνο και στο παιδί σας αλλά και σε εσάς να σκεφτείτε την απάντηση. 


Η εικονογράφηση είναι πολύ όμορφη που περιλαμβάνει αναδιπλούμενα μέρη για περισσότερο παιχνίδι. Μου άρεσε ιδιαίτερα ότι στο ένα βιβλίο έχει πρωταγωνίστρια ένα κοριτσάκι και το άλλο το αγοράκι. Να υπάρχει ισορροπία!

Τα βιβλία "Έξυπνες ερωτήσεις για μικρούς Αινστάιν" και "Έξυπνες ερωτήσεις Άπίστευτες απαντήσεις"  κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και προτείνονται για παιδάκια από 3χρ. Μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ και εδώ.

Σας φιλώ γλυκά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου