Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Διαβάσαμε το... "Ρίκο και Όσκαρ, Χριστουγεννιάτικη μαγεία", του Αντρέας Σταϊνχέφελ


Είναι Χριστούγεννα και όλα έχουν ντυθεί γιορτινά. Σπίτια και βιτρίνες στολισμένες, τραγούδια ακούγονται από παντού. Το κρύο είναι τσουχτερό και ο χιονιάς που έχουν ανακοινώσει τα ΜΜΕ πλησιάζει. Ο Ρίκο και ο Όσκαρ θέλουν να πάρουν δώρα για τις οικογένειές τους και η επικείμενη χιονοθύελλα δεν θα τους σταματήσει. Έχουν ντυθεί ζεστά και καθώς κατηφορίζουν τον κεντρικό δρόμο, ο Ρίκο μας αφηγείται την ιστορία με τους καινούργιους φίλους που έκανε το καλοκαίρι όταν έλειπε ο Όσκαρ. Η φιλία αυτή όμως δεν κράτησε πολύ γιατί όταν ο Όσκαρ επέστρεψε νευρίασε με τον Ρίκο και τσακώθηκαν.


Φτάνοντας στο εμπορικό κέντρο χωρίζονται για να κάνουν τις αγορές τους. Ο Ρίκο έχει σκεφτεί πως ένα σωσίβιο με χριστουγεννιάτικο θέμα θα είναι ό,τι πρέπει για το αδερφάκι του που ακόμα βρίσκεται στην κοιλιά της μαμάς του και κολυμπάει στο αμνιακό υγρό.
Σύντομα όμως τα πράγματα περιπλέκονται. Ο Ρίκο παρατηρεί ότι ο φίλος του ο Όσκαρ, μοιάζει σαν να του κρύβει 
κάτι (αγοράζει μυστήρια πράγματα, συμπεριφέρεται παράξενα) και αποφασίζει να τον κατασκοπεύσει. Τώρα ο Όσκαρ ανησυχεί εκτός από το νέο μέλος που θα έρθει στην οικογένειά του (καθώς και για τον τρόπο που θα γίνει αυτό) αλλά και για τον φίλο του.
Τόσο τον Ρίκο όσο και τον Όσκαρ όμως τους περιμένουν εκπλήξεις και η αγωνία χτυπάει κόκκινο...


Μια προσεγμένη και συγκινητική ιστορία από τον Αντρέας Στάινχεφελ για τη φιλία και την πίστη στην καλοσύνη των ανθρώπων, που μας συναρπάζει με την αναπαραστατική και πικάντικη αφήγησή του και με το παιδικό αλλά εύστοχο χιούμορ του.



"Κοίτα να δεις" είπε "νομίζω πως η αγάπη είναι περίπου ανεξάντλητη. Εσύ δεν χάνεις τίποτα -όταν έρχεται κάποιος καινούριος φυτρώνει γι΄ αυτόν καινούρια αγάπη. Γι αυτό και δεν χρειάζεται να κάνεις οικονομία και να τη βάζεις στην άκρη ή να τη μοιράζεις σε μερίδες. Φτάνει πάντα για όλους."
Το βιβλίο "Ρίκο και Όσκαρ Χριστουγεννιάτικη μαγεία", είναι το 4ο της σειράς με τους 2 ήρωες, το οποίο διαβάζεται ευχάριστα οποιαδήποτε εποχή, όχι μόνο τα Χριστούγεννα. Ο
συγγραφέας καταφέρνει όχι μονο να διασκεδάσει τους μικρούς αναγνώστες αλλά και να τους εμπνεύσει.
Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το βιβλίο στο site των εκδόσεων Μεταίχμιο εδώ.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου