Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Διαβάσαμε τη σειρά Μικροί εξερευνητές , της Ρουθ Μάρτιν



Αν έχετε στο σπίτι σας έναν μικρό γιατρό που θέλει συνέχεια να εξετάζει τις κούκλες του για πυρετό, ή αν έχετε μια μικρή ραλίστρια που αγαπάει τα αυτοκίνητα και δείχνει ενδιαφέρον ακόμα και για τους γερανούς, ή αν έχετε έναν νεαρό ζωολόγο που λατρεύει τα ζώα και μόλις δει ένα θέλει να τρέξει να το πάρει αγκαλιά, τότε αυτή η σειρά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο είναι ιδανική για σας! Σίγουρα θα ξετρελάνει τους επίδοξους μικρούς εξερευνητές μια και περιέχει πολλές πληροφορίες για το κάθε θέμα χωριστά.Η σειρά αποτελείται συνολικά από 5 βιβλία με θέματα:
- Το διάστημα
- Ο κόσμος των ζώων
- Δεινόσαυροι
- Μεταφορικά μέσα
- Το σώμα μας


Εμείς σήμερα θα σας παρουσιάσουμε το βιβλίο με το σώμα και αυτό με τα μεταφορικά μέσα.

Το βιβλίο "Το σώμα μας" αποτελεί μια καταπληκτική εισαγωγή στην επιστήμη της ιατρικής. Οι μικροί εξερευνητές θα ανακαλύψουν τι υπάρχει κάτω από το δέρμα, και θα ενθουσιαστούν με το πώς λειτουργεί ο απίθανος ανθρώπινος εγκέφαλος, με το ταξίδι του φαγητού από το στόμα μέχρι το στομάχι, με το πώς αναπνέουμε και πολλά πολλά άλλα.






Το βιβλίο "Τα μεταφορικά μέσα" μας παρουσιάζει αυτοκίνητα, φορτηγά, αεροπλάνα και πλοία. Σε περισσότερα από 50 αναδιπλούμενα σημεία ο αναγνώστης μπορεί να δει πώς είναι η μηχανή του αυτοκινήτου ή πώς λειτουργεί ένα λεωφορείο.  




Τα βιβλία ειναι κατάλληλα για τις μικρές ηλικίες μια και οι σελίδες τους  αντέχουν στις "κακουχίες" καθώς είναι φτιαγμένες από χοντρό χαρτί. Οι εικόνες είναι παιχνιδιάρικες, με καθαρές γραμμές και έντονα χρώματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των παιδιών και έτσι η εισαγωγή στις νέες έννοιες και στην κανούργια ορολογία γίνεται παιχνίδι!

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και για τα 5 βιβλία των μικρών εξερευνητών στο site των εκδόσεων Μεταίχμιο εδώ.

Σας φιλώ γλυκά!



Για περισσότερες ιδέες και για να μαθαίνετε τα νέα μας πρώτοι, ελάτε στην ομάδα μας στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου