Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Καλοκαιρινά βιβλία δραστηριοτήτων από την Ελληνοεκδοτική!



Σήμερα θα σας προτείνουμε καλοκαιρινά βιβλία δραστηριοτήτων από την Ελληνοεκδοτική. Τα ξεχωρίσαμε για τα διασκεδαστικά παιχνίδια που περιέχουν καθώς και για το εύρος των γνώσεων που περιλαμβάνουν.
Αλλά πρώτα ας μιλήσουμε για το αν ειναι σημαντικά και πώς μπορούμε να τα αξιοποιησουμε χωρίς να γίνουν άγχος για τα παιδιά μας.


Πολύς ντόρος έχει γίνει για το αν τα παιδιά θα πρέπει να ασχολούνται με τέτοια βιβλία ή όχι κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών. Έχουν γραφτεί διάφορα άρθρα, και ειδικά τον τελευταίο καιρό υπάρχει ένα έντονο κύμα που αντιτίθεται σε αυτού του είδους τις δραστηριότητες. Μπορείτε να διαβάσετε και να ενημερωθείτε για τα υπερ και τα κατά και να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην ιδιοσυγκρασία του παιδιού σας και τη δική σας.
Προσωπικά,  επιλέγω να προσφέρω αυτό το ερέθισμα στα παιδιά μου.
Αυτό όμως που προσέχω είναι να μην δίνονται τα καλοκαιρινά βιβλία δραστηριοτήτων σαν εργασίες. Δηλαδή δεν ορίζω πρόγραμμα συγκεκριμένο, πχ πρέπει να κάνεις 2 σελίδες τη μέρα, ή κάθε μεσημέρι 1 ώρα.
Τα προσφέρουμε στα παιδιά σαν ένα εναλλακτικό τρόπο  διασκέδασης, για παράδειγμα ένα μεσημέρι που θέλουμε όλοι να ηρεμήσουμε και το παιδί δεν θέλει να κοιμηθεί, μπορεί να ασχοληθεί με αυτά τα βιβλία.
Στόχος μου δεν είναι να ολοκληρώσουμε όλες τις δραστηριότητες, ούτε να γίνει άγχος στα παιδιά.
Έτσι υπάρχουν στο σπίτι μας αυτά τα βιβλία, τα παίρνουμε και στις διακοπές μας και όποτε θέλουμε ασχολούμαστε με αυτά.
Ας πάμε τωρα να δούμε τις προτάσεις από την Ελληνοεκδοτική που μας άρεσαν πολύ! 



Καλό Καλοκαίρι,
Για παιδιά που έχουν τελειώσει το νηπιαγωγείο,

Ελισάβετ Γερμανού - Διονύσης Βαλεριάνος


Με μότο "Παίζουμε... Διασκεδάζουμε... Μαθαίνουμε!", αυτά τα βιβλία δραστηριοτήτων είναι ακριβώς αυτό που περιγράφουν!
Μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια τα παιδιά εξασκούνται στην προγραφή (αλφάβητο, αριθμοί), έρχονται σε επαφή με τη μυθολογία και χωροχρονικές έννοιες, και μαθαίνουν παίζοντας.



Με  πλούσιο υλικό και υπέροχη εικονογράφηση, αυτά τα βιβλία είναι μια πολύ καλή επιλογή για το καλοκαίρι. Σε αυτό να προσθέσουμε και τα 98 αυτοκόλλητα που έχει στο τέλος που σε αυτές τις ηλικίες (μην σας πω και για μεγαλύτερα παιδάκια) είναι από τις αγαπημένες τους δραστηριότητες!





Καλό Καλοκαίρι,
Για παιδιά που έχουν τελειώσει την Ε' Δημοτικού,
Γιώργος Μπουμπούσης






Ένα βιβλίο που το ξεχωρίσαμε όχι μονο για το παιχνιώδες ύφος του αλλά και γιατί μέσα από την παρέα των 6 κεντρικών ηρώων και του σκύλου τους, κάνουμε μια όμορφη βόλτα στην προηγούμενη σχολική χρονιά, και όχι μόνο, χωρίς να το καταλάβουμε. Οι δραστηριότητες που περιέχονται δένουν υπέροχα με τις περιπέτειες των χαρακτήρων, οι οποίες δίνονται σε μορφή κόμικ, και καθώς τους ακολουθούμε παίζουμε με τα μαθηματικά, την γλώσσα, την ιστορία, τη γεωγραφία, τη φυσική της Ε' Δημοτικού και φρεσκάρουμε
τα αγγλικά μας.

 Εκτός όμως από αυτά, έχουμε και πολλές προτάσεις για πρωτότυπες κατασκευές, αφορμές για να φτιάξουμε ιστορίες, πληροφορίες για γνωστούς αθλητές (π.χ. Ρονάλντο, Μέσι, Σισέ κλπ) αλλά και τραγουδιστές από όλο τον κόσμο (π.χ. Σελένα Γκομέζ), ταξιδεύουμε σε πόλεις όλου του κόσμου (π.χ. Παρίσι, Πράγα, Στοκχόλμη κλπ).  Γνωρίσουμε την παλαιοντολογία μέσα από την ανασκαφή του παγωμένου μαμούθ που βρέθηκε στη Σιβηρία, μαθαίνουμε για τον Οδυσσέα Ελύτη, για την ζωή και το έργο του Ζακ Υβ Κουστώ, και βοηθάμε τα παιδιά να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια στην πόλη ξεσκονίζοντας τις γνώσεις μας για τα σήματα του ΚΟΚ.


Τέλος ιδιαίτερα μου άρεσε ο τρόπος με τον οποίο δίνονται οι προβληματισμοί στα παιδιά, πχ σχετικά με τον εθισμό στο διαδίκτυο, που χωρίς να τους κάνει κύρηγμα παραθέτει τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε οι μικροί χρήστες να γνωρίζουν τα δεδομένα.
Ένα πολύ καλό βιβλίο δραστηριοτήτων που είμαι σιγουρη πως τα παιδιά θα απολαύσουν και δεν θα καταλάβουν για πότε έκαναν επανάληψη της τάξης που μόλις ολοκλήρωσαν!  





Αυτές είναι μόνο 2 από τις προτάσεις των εκδόσεων Ελληνοεκδοτική για το καλοκαίρι. Μπορείτε να δείτε περισσότερες επιλογές και για κάθε ηλικία στο site τους εδώ.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου