Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Διαβάσαμε το ... Ποιος θα πάρει το αυγό, της Σοφίας Τσιάμη



H κοτούλα η Μαριγώ, κάτοικος εκλεκτός στη ΦΑΡΜΑ ΧΑΡΜΑ,
περιμένει πώς και πώς ένα μικρό αυγό,
ένα τόσο δα μικρό αυγουλάκι!
Θέλει πολύ να γίνει μητέρα, μα φαίνεται πως δεν τα καταφέρνει.
Κι εκεί που έχει πια απελπιστεί, ένα νέο φθάνει σαν αστραπή...


'Αλλη μια υπέροχη μέρα ξεκινάει και ο κόκορας με τις φωνές του ξυπνά τα ζώα στη ΦΑΡΜΑ ΧΑΡΜΑ. Όλες οι μανούλες ετοιμάζουν τα μικρά τους. Η Κατίνα η προβατίνα τυλίγει το προβατάκι της με το παλτό του, η Μίνα η γάτα ταϊζει το πρωινό στο ψιψινάκι της, η Πιπίτσα η γουρουνίτσα κάνει μπάνιο το στρουμπουλό μωρό της.


Η Μαριγώ η κοτούλα για άλλη μια μέρα κοίταξε τη φωλιά της και την βρίσκει άδεια. Κάθε μέρα ξυπνάει με την ελπίδα πως σήμερα είναι η μέρα της. Θα έχει πια το δικό της αυγό. Αλλά μάταια. Η μέρες περνούν, οι μήνες, οι εποχές  ... αλλά τίποτα!

Οι φίλες της την παρηγορούν, της λένε να κάνει υπομονή όμως εκείνη δεν αντέχει άλλο! Πάει σε γιατρούς, δίνει όλη της την περιουσία (καλαμπόκι και στάρι), αλλά κανένας δεν μπόρεσε να τη βοηθήσει.



Τότε κάτι απρόσμενο συμβαίνει! Η Καρμέλα η στρουθοκάμηλος, αποφάσισε να φύγει να ζήσει στην Αυστραλία και πίσω της αφήνει το αυγό της. Το συμβούλιο των ζώων συζητά τι θα απογίνει αυτό το αυγό. Αλλά κανείς δεν το θέλει. Έχουν όλοι τα δικά τους παιδιά να φροντίσουν δεν χρειάζονται κι άλλες σκοτούρες.
- Εγώ θα το φροντίσω, φωνάζει με θάρρος η Μαριγώ



Και παρόλο που το αυγό ήταν τεράστιο για την κοτούλα τη Μαριγώ, εκείνη άνοιξε τα φτερά της, έπλεξε και ένα πουλοβεράκι για να μπορεί να το σκεπάζει όλο και να το ζεσταίνει και έμεινε εκεί δίπλα του να το αγαπάει και να το φροντίζει... Ώσπου έσπασε το αβγό και βγήκε το στρουθοκαμηλάκι και μαζί με αυτό...  Αλλά καλύτερα να το διαβάσετε για να δείτε τι μαγικό συμβαίνει στο τέλος.

Ένα βιβλίο για τις μητέρες της καρδιάς που δίνουν την αγάπη τους σε όλα τα παιδιά του κόσμου, από την Σοφία Τσιάμη, σε εικονογράφιση της Μαριλένας Αγγελίδου!
Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες
για το βιβλίο στο site της Ελληνοεκδοτικής εδώ.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου