Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018

Διαβάσαμε ... Το παραμύθι της τετράγωνης λογικής, του Χρίστου Γ. ΠαπαδόπουλουO Κυκλοσοφιστής, ο βασιλιά των Κυκλάδων είχε κλειδωθεί στο γραφείο του και κόντευε να τρελλαθεί.
"Δεν μπορεί!", σκεφτόταν, "θα υπάρχει τρόπος!"
Μα τον τρόπο δεν τον έβρισκε. Βλέπετε είχε βαλθεί να τετραγωνίσει τον κύκλο.
"Κάτι κάνω λάθος. Αλλά πού θα μου πάει; Θα το βρω"


Μάταια πάσχιζε με τον πλατινένιο του  χάρακα και τον μαλαματένιο διαβήτη, μέρα νύχτα, να σχεδιάζει και να σβήνει τετράγωνα και κύκλους. Σταμάτησε να τρώει, να κοιμάται, μέχρι και την αγαπημένη εξειδικευμένη του θεραπεία με θαλασσινό νερό στα νησιά Μπόρα Μπόρα έκοψε.

Ο βασιλιάς Κυκλοσοφιστής, βασανιζόταν τόσο πολύ από τον "τετραγωνισμό του κύκλου" που αποφάσισε να εκδόσει διάταγμα για την έξοδο από τη ζώνη του κύκλου. Έτσι απαγορεύονται όλα τα στρογγυλά αντικείμενα (όπως ρολόγια, μπάλες, ρόδες, φινιστρίνια, στέφανα γάμου, στέφανα κηδείας κλπ) και καταργούνται οι στρογγυλές κουβέντες, οι κυκλικοί χοροί, τα στρογγυλοκαθίσματα, τα κυκλώματα κάθε μορφής (ηλεκτρικά,
καλλιτεχνικά κλπ), η στρογγυλοποίηση των αριθμών, η ανακύκλωση κλπ. Τέλος η κυκλοθυμικότητα και η χρήση της σφαιρικής άποψης μα και η σφαίρα της φαντασίας! Και δεν ειναι μόνο αυτά... 7  σελίδες με κάθε είδος, κάθε αντικείμενο και λέξη που στο ελάχιστον έχει σχέση με τις λέξεις στρογγυλό, κύκλος, σφαίρα.

Έτσι ένας καλοκάγαθος και σοφός βασιλιάς, τυφλωμένος από τις εμμονές του, μετατράπηκε σε ένα ανθρωπόμορφο τέρας που προσπαθεί να καλύψει την δική του αδυναμία, εξαφανίζοντας ότι είχε σχέση με αυτή!

Η βασίλισσα, υποταγμένη αρχικά, δεν αντέχει άλλο από την αλλαγή του αγαπημένου της και παίρνει δύναμη από την αγάπη που τρέφει για τον βασιλιά της και από τον πόνο του λαού της. Μ
ε όπλο της την αγάπη, παρέα με ένα ερωτευμένο ζευγαράκι,  αποφασίζει να αναλάβει δράση και με περίτρανο τρόπο μας αποδεικνύει πως για να νικήσεις τέρατα πρέπει να παραμείνεις άνθρωπος!

Ένα ιδιαίτερο και διασκεδαστικό παραμύθι για παιδιά από 12χρ από τον συγγραφέα Χρίστο Γ. Παπαδόπουλο, ο οποίος ειναι και στιχουργός του Φτερού του Δράκου! Το βιβλίο εικονογράφησε με 16
σχέδια, εντελώς διαφορετικά από αυτά που έχουμε συνηθίσει, ο Κωνσταντίνος Έσσλιν!

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο site της Μικρής Άρκτου εδώ.

Σας φιλώ γλυκά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου