Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Δραστηριότητες για άρρωστα παιδάκια!


O Γιώργος μου ήταν άρρωστος τις προάλλες. Όλη τη μέρα ξαπλωμένος, δεν είχε διάθεση να σηκωθεί γιατί το στομαχάκι του χοροπηδούσε. Είναι λογικό λοιπόν, ξαπλωμένος στο κρεβάτι να βαριέται. Εντάξει, καλή είναι και η ταινία, που θα την δούμε και αυτή, αλλά θέλουμε και ένα μέτρο με την τηλεόραση, οπότε πρέπει να απασχολήσουμε το θησαυρό μας και με άλλες δραστηριότητες.
 


Σας προτείνω λοιπόν μερικές  τις οποίες απολαμβάνουμε ακόμα και όταν είμαστε καλά!

1) Βγάλτε φωτογραφίες κάποια σημεία του σπιτιού σας από διαφορετική γωνία ή με ζουμ και αφήστε το παιδί να βρει από πού είναι! Είχαμε κάνει κάτι αντίστοιχο εδώ.
2) Φτάξτε σελιδοδείκτες. Μια πολύ απλή κατασκευή που μπορείτε να την κάνετε με τα υλικά που έχετε στο σπίτι σας. Βρείτε μερικές ιδέες που είχαμε κάνει εμείς εδώ και εδώ.

3) Επιτραπέζια
Η καλύτερη και μια από τις πιο διασκεδαστικές επιλογές. Μερικά από αυτά που έχουμε μπορείτε να τα δείτε σε αυτό το άρθρο
 

4) Σπιτική πλαστελίνη με την οποία εκτός από κατασκευές μπορείτε να παίξετε και παιχνίδια όπως έκαναν η Χριστιάννα και ο Γιώργος 
 

5) Φυσικά από την λίστα μας δεν θα έλειπε η πρόταση για βιβλία και τα παραμύθια. Μερικές φορές βέβαια απλά θέλουμε να ξαπλώσουμε χωρίς να κοιμηθούμε. Σε αυτές τις περιπτώσεις βάζουμε και ακούμε μουσικά παραμύθια. Αυτά που ξεχωρίζουμε είναι από την σειρά Όπερα για παιδιά.

6) Τα παιχνίδια που παίζουμε όταν είμαστε σε κάποια "ουρά" και περιμένουμε τη σειρά μας, είναι πολύ διασκαδαστικά και για το κρεβάτι!

7) Τα βιβλία δραστηριοτήτων είναι από τα αγαπημένα μας. Μπορείτε να βρείτε διαφόρων ειδών αλλά και να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα επιλέγοντας πχ ένα που βοηθά το παιδί να ανακαλύψει τη Μινωική τέχνη, ή που εμπλέκει τα μαθηματικά με την τέχνη μεγάλων ζωγράφων
8) Φτιάξτε ιστορίες και εικονογραφήστε τες μαζί, ή χρησιμοποιήστε παλιές ζωγραφιές των παιδιών και φτιάξτε μια ιστορία όπως είχαμε κάνει και εμείς παλιότερα.


9) Δείτε παλιές φωτογραφίες! Πώς ήταν ο θησαυρός σας μικρός, ή ακόμα και ο μπαμπάς του και η μαμά του, η γιαγιάδες του και οι παππούδες του! Αχ, πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος και πόσο σπάνια τις βλέπουμε! Κάθε φορά που τις κοιτάμε ανακαλύπτω όλο και καινούργιες λεπτομέρειες!

10) Τέλος τα παζλ και η ζωγραφική προσφέρουν ηρεμία και χαλάρωση στο μικρό μυαλουδάκι.

Το να γνωρίζει τι του συμβαίνει βοηθάει στην καλή ψυχολογία πάρα πολύ και αν θέλετε ιδέες για το πώς μπορείτε να το πετύχετε αυτό ίσως αυτό το άρθρο να σας βοηθησει!

Ελπίζω να έχουμε όλοι ένα ήρεμο χειμώνα και να περνάμε τις ιώσεις στο "πόδι"!

Σας φιλώ γλυκά!
 

2 σχόλια:

  1. Τι ωραίες ιδέες! Ειδικά όταν είναι λίγο κουρασμένα ή δύσθυμα λόγω της ίωσης, βοηθάνε πολύ! Περαστικά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε!
      Αχ, ναι! Ειδικά αυτές τις στιγμές χρειάζονται περισσότερο οι διασκεδαστικές δραστηριότητες για να νιώσουν πιο όμορφα τα μικρά μας!

      Διαγραφή