Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Προτάσεις του Γιώργου και της Χριστιάννας για παιχνίδι με πλαστελίνη!

 Το ξέρετε βέβαια πως τα παιδιά έχουν τις πιο όμορφες και τις πιο διασκεδαστικές ιδέες για παιχνίδι και δραστηριότητες ε?
Ε, χθες ήταν μια από αυτές τις μέρες πάλι!
Τα παιδιά έπαιζαν με το ζυμαράκι τους που είχαμε φτιάξει μαζί (συνταγή εδώ) και εγώ είχα ξεκλέψει λίγο χρόνο να διαβάσω το νέο μου βιβλίο.
Κάποια στιγμή η Χριστιάννα φώναξε τον αδερφό της: "Γιώργο σου έφτιαξα ένα παιχνίδι. Έλα να παίξεις."
Ο μικρός ξετρελαμένος σηκώθηκε απο το τραπεζάκι του και πήγε εκεί που ήταν η Χριστιάννα. Του ετοίμαζε έκπληξη, είχε πει προηγουμένως και δεν μας άφηνε να δουμε. Την άκουγα να ψάχνει κάθε τόσο στα κουτία με τα παιχνίδια του αδερφού της και να πηγαινοέρχεται και μου είχε κεντρήσει την περιέργεια.
Σηκώθηκα λοιπόν και πήγα και εγώ να δω το νέο τους παιχνίδι.
"Αν και δεν έχει στεγνώσει ακόμα νομιζω πως μπορούμε να το παίξουμε." είπε.
Στο τραπέζι λοιπόν είχε απλώσει την ζύμη της και πάνω της είχε κάνει διάφορα αποτυπώματα από playmobil, δεινόσαυρους , διάφορα πλαστικά ζωάκια, τουβλάκια από lego κλπ



Γύρω γύρω απο τη ζύμη της είχε τα διάφορα παιχνίδια που είχε χρησιμοποιήσει.
Ο Γιώργος αμέσως άρπαξε ένα και προσπάθησε να βρει με ποιο αποτύπωμα ταιριάζει.
Ήταν πραγματικά ένα όμορφο και εύκολο στην κατασκευή του παιχνίδι που εξασκεί πολύ καλά τις δεξιότητες και την αντίληψη των μικρών παιδιών.

Εννοείται πως και ο Γιώργος ήθελε μετά να φτιάξει ένα παιχνιδι για την Χριστιάννα. Οπότε πήρε την ζυμούλα του και άρχισε να κρύβει μέσα της μικρά παιχνιδάκια. Στην συνέχεια μας τα έδωσε για να τα βρούμε!




Η χαρά του ήταν μεγάλη που μας έβλεπε !!! Να καταπιανόμαστε με το κρυμένο του παιχνιδι, να κάναμε αγώνες για το ποιος θα το ξετρυπώσει πιο γρήγορα!
Νομίζω πως και αυτή είναι πολύ όμορφη δραστηριότητα για πολύ μικρά παιδάκια για εξάσκηση στα χεράκια!
Ήταν ένα πολύ διασκεδαστικό απόγευμα...πρώτη φορά μου ετοιμάσανε τα παιδιά μου δραστηριότητες για να παίξουμε!!! χαχχαχαχχαχαχαχαχα



Άδεια Creative Commons
Το έργο με τίτλο Γνωρίζουμε τον Βινσεντ Βαν Γκογκ από τον δημιουργό Νερούτσου Βανέσσα διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου