Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδάκια 4+!

Σήμερα προτείνουμε χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδάκια από 4χρ! Απολαύστε τα!







Ηλίας ζει παρέα με τον σκύλο του τον Ρούντολφ και δουλεύει στο ταχυδρομείο της πόλης του.Κάθε Χριστούγεννα παρατηρεί τα μικρά παιδιά που ρίχνουν το γράμμα τους προς τον Αϊ-Βασίλη, στο παλιό κόκκινο κουτί του ταχυδρομείου. Θυμάται πόσο πολύ λυπήθηκε, όταν ήταν παιδί, κι εκείνος ο συμμαθητής του του είπε πως δεν υπάρχει Αϊ-Βασίλης.
Το επιβεβαίωσε,άλλωστε, όταν κατάλαβε πως το δώρο του, κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ήταν το πακέτο που είχε δει κρυμμένο μέσα στο ντουλάπι της αποθήκης.
Όταν μεγάλωσε, όμως, πήρε μια σημαντική απόφαση και κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς βρίσκεται πια σε ειδική, μυστική αποστολή…
Πού πάει ντυμένος ως Αϊ-Βασίλης;
(περισσότερα εδώ)







Κάθε χριστουγεννιάτικη νύχτα έχει τη δική της ιστορία.
Όμως, για τον Φαντού, το μικρό μοναχικό φαντασματάκι του δάσους, εκείνη η νύχτα ήταν μαγική...
Ήταν η νύχτα των ευχών.
(περισσότερα εδώ)

Κάτω από τη γη ζει ένα μικρό αγόρι...
Δεν του αρέσει να πηδάει, να κλοτσάει, να κάνει σκανταλιές. Ένα αγόρι τόσο διαφορετικό από όλα τα αγόρια της γης. Ένα καλικαντζαράκι τόσο διαφορετικό από όλα τα καλικαντζαράκια της γης. Ο μικρός Νέιθαν λατρεύει τις ιστορίες και πιο πολύ απ' όλες εκείνη την ιστορία για το μεγάλο δέντρο της ζωής που στηρίζει τη γη. Ο σοφός παππούς του του εξηγεί ότι τα παλιά χρόνια οι άνθρωποι εκμεταλλεύτηκαν τους καλικάντζαρους και τους έκλεψαν τις πολύτιμες πέτρες που γι' αυτούς ήταν ιερές. Στο υποχρεωτικό ταξίδι του στην Πάνω Γη ο Νέιθαν θα τραυματιστεί και θ' αναγκαστεί να μείνει έναν ολόκληρο χρόνο με τους ανθρώπους. Και τότε θα καταλάβει ότι τίποτα δεν είναι απόλυτο κι ότι υπάρχουν πολλές αλήθειες. Θα ανακαλύψει πως δεν είναι όλοι οι άνθρωποι κακοί, όπως δεν είναι όλοι οι καλικάντζαροι καλοί. Υπάρχουν άνθρωποι πολλοί και διαφορετικοί...(περισσότερα εδώ)



Ο διάσημος αλέκτορας Μίζα Ντελ Γκάλο, ισπανικής καταγωγής, γνωστός και ως πετεινός ή κόκορας, είναι φημισμένος για το ένα και μοναδικό παραμύθι που λέει τη μία και μοναδική νύχτα από τις τριακόσιες εξήντα πέντε νύχτες του χρόνου…(περισσότερα εδώ)


Η μικρή Αθηνά ανακαλύπτει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον μέσα από την ανέλπιστη συνάντησή της με τον Άγιο Βασίλη.
(περισσότερα εδώ)
«Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, είμαι η Αλίσα και έχω πια μεγαλώσει αρκετά για τάρανδος. Όλοι μου λένε ότι ήρθε η ώρα να βρω μια δουλειά. Από μικρή έχω ένα όνειρο. Ένα όνειρο γλυκό… σαν τους κουραμπιέδες που λατρεύω. Να γίνω οδηγός στο έλκηθρό σου. Είναι η μόνη δουλειά που λαχταρώ να κάνω. Καμία άλλη. Μου είπαν ότι όταν κάποιος ψάχνει για δουλειά πρέπει να στείλει βιογραφικό σημείωμα, για να μάθουν οι άλλοι ποιος είναι και τι ξέρει να κάνει. Ένα τέτοιο σου στέλνω κι εγώ…»(περισσότερα εδώ)


Τι θα συµβεί όταν αρχίσει να βρέχει δώρα;
Δώρα που πέφτουν από τον ουρανό
κατευθείαν στο κεφάλι του Μάρκου;
Κι αν ο Μάρκος θέλει να κρατήσει όλα τα δώρα
για τον εαυτό του; Τα υπόλοιπα παιδάκια τι θα κάνουν;
Και το ελαφάκι; Τα αστεράκια; Η αγάπη;
(περισσότερα εδώ)


Ο Αϊ-Βασίλης έβαλε μπουγάδα...
Κι έμεινε χωρίς ρούχα! Όλα μίκρυναν και δεν τον χωράνε.
Τι θα κάνει τώρα; Ποιός θα τον βοηθήσει να βρει ρούχα
για να μοιράσει δώρα σε όλα τα παιδιά;
(περισσότερα εδώ)


Η τελευταία νύχτα του χρόνου έχει φτάσει και ο Αϊ-Βασίλης βρίσκεται στη μεγάλη του αποστολή. Όλα πηγαίνουν περίφημα. Όμως, πριν παραδώσει και τα τελευταία δώρα, ένα ατύχημα στον ουρανό φέρνει τα πάνω κάτω!(περισσότερα εδώ)


Ήρθαν τα χριστούγεννα αλλα ο μικρός Σκαντζόχοιροσ ειναι λυπημένος.Το σπιτάκι του δεν εχει τη γιορτινή ατμόσφαιρα που θα ήθελέ και,το χειρότερο,ξέχασε να αγοράσει δώρα για τους φίλους του. (περισσότερα εδώ)

Όταν οι ιστορίες για τα μικρά ξωτικά της φυλής των Ούζι Τάλκι τελειώνουν, σιωπή και απελπισία σκεπάζουν το μικρό χωριό. Τότε αποφασίζουν να ξεκινήσουν για ένα ταξίδι μακρινό, αναζητώντας τον Αϊ-Βασίλη, τον φύλακα των ιστοριών, τον μόνο που μπορεί να τους ξαναδώσει τη χαμένη τους φαντασία... Αυτό το ταξίδι θα αλλάξει τη ζωή τους... (περισσότερα εδώ)
Το αγαπημένο κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, μέσα από τη σύγχρονη ματιά της εικονογράφου Joohee Yoon, υπόσχεται να μαγέψει την καινούρια γενιά αναγνωστών. Με το ιδιαίτερο στυλ εικονογράφησης, η Yoon καταγράφει την ιστορία του κουτσού μολυβένιου στρατιώτη, από τη στιγμή της δημιουργίας του έως το τέλος. Δίνοντας έμφαση στο τυχαίο και το απρόοπτο, περιγράφει τη ζωή ως μια πάλη ανάμεσα στη δύναμη της ψυχής και τη μοίρα. Η ξεχωριστή ικανότητα του Άντερσεν να δίνει ζωή και να δημιουργεί χαρακτήρες από άψυχα αντικείμενα δένει μοναδι...(περισσότερα εδώ)









Μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά και στα χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδάκια από 3χρ.
Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου