Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Τα Φυλλαράκια των Χριστουγέννων!

 - Αχ, Γιώργο μου άσε με να βγάλω πρώτα μερικές φωτογραφίες.
- Είναι δικό μου, θέλω να κάνω τα παιχνίδια.

- Δυο φωτογραφίες να βγάλω και θα στο δώσω... 

Η προηγούμενη "μάχη" διαδραματίστηκε πάνω από το βιβλίο δραστηριοτήτων "Τα φυλλαράκια των Χριστουγένων" της συντακτικής ομάδας Elniplex που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, με τον Γιώργο να με κοιτάει αποφασιστικά κρατώντας έναν μπλε μαρκαδόρο και εγώ με ικετευτικό ύφος με τη φωτογραφική στο χέρι.

Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις καταλήξαμε σε συμφωνία: 1 φωτογραφία για 1 παιχνίδι. Εντάξει, δίκαιο!
Βέβαια ο Γιώργος μου δεν έδωσε τυχαία αυτή τη μάχη! Είχαμε ξαναπαίξει με τα Φυλλαράκια της συντακτικής ομάδας Elniplex και πάντα περνάμε διασκεδαστικά, οπότε λογικό είναι να μην κρατιέται ούτε λεπτό από τη στιγμή που είδε το βιβλίο!
Και είναι και αυτό απίθανο!

 
  
Η ιστορία ξεκινάει με τον δήμαρχο του χριστουγεννιάτικου χωριού ανήσυχο, γιατί τα ξωτικά αρρώστησαν και ποιος θα κάνει τώρα όλες τις απαραίτητες ετοιμασίες για τις γιορτές; Τα παιδιά του χωριού αναλαμβάνουν δράση και καθοδηγούν το μικρό αναγνώστη σε κάθε παιχνίδι!





Ψάχνουμε χαμένα αντικείμενα, στολίζουμε το δέντρο, μαθαίνουμε ελληνικά χριστουγεννιάτικα έθιμα, φτιάχνουμε αστεία κάλαντα, βρίσκουμε το δρόμος μας μέσα σε περίπλοκους λαβύρινθους, ζωγραφίζουμε και παράλληλα καλλιεργούμε την φαντασία και τη δημιουργικότητα, την σκέψη και τη κρίση. 
Ο μικρός αναγνώστης γίνεται μέλος της παρέας των παιδιών και μέσα από γιορτινές διασκεδαστικές δραστηριότητες εξασκεί γλωσσικές και λογικομαθηματικές δεξιότητες. Για άλλη μια φορά η μάθηση γίνεται παιχνίδι!


Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το βιβλίο αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες πατώντας εδώ.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου