Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Διαβάσαμε το βιβλίο ... Λόκι: Ο Κακός θεός μαθαίνει καλούς τρόπους, του Λούι Στόουελ!


 


Ο Λοκι ήταν ένας παντοδύναμος θεός με απίθανα πλούσια μαλλιά, κέρατα, κουλ μούσι και γεροδεμένα χέρια! Και να τώρα εξόριστος στην Γη, σε σώμα παιδιού, κοντός, με καλαμάκια για πόδια, να πρέπει να εκτίσει την ποινή του για κάτι που έκανε! Ποια είναι η τιμωρία του; Να κάνει καλές πράξεις και να μαζέψει 3000 πόντους από αυτές στον επόμενο μήνα. Βέβαια ξεκινάει με σκορ -3000. Αν νομίζετε πως δεν είναι και τόσο δύσκολη η τιμωρία του, ακούστε τι συμβαίνει ακόμα...






Προσπαθήστε να φανταστείτε να έχετε για γονείς έναν φύλακα των θεών (που σας μισεί) και μια τρομακτική μάγισσα (άγνωστων αισθημάτων), και για αδερφό τον Θορ που αφήνει ... τις μυρωδιές του δίπλα στον Λόκι πάντα! Επιπλέον πρέπει να πηγαίνει σχολείο!!! Πόσα να αντέξει ο Λόκι!

Στα χέρια μας κρατάμε το ημερολόγιο του Λόκι όπου καταγράφει τα πάντα. Σκοπός λοιπόν είναι να μάθει καλούς τρόπους γιατί , οι πλάκες του και τα αστεία του πίσω στο Ασγκαρντ ήταν παραπάνω από ενοχλητικά. Για παράδειγμα η θεία Σιφ δεν γέλασε καθόλου που όταν ξύπνησε είδε τις ολόχρυσες κοτσίδες της κομμένες! Τώρα στην Γη, ο Λόκι θα πρέπει να πηγαίνει καθημερινά σχολείο, να τρώει σπανακόρυζο και να ακολουθεί κανόνες. Θα καταφέρει να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ, καλού και κακού, εμπιστοσύνης και κόλπων, φίλων και εχθρών;





Μια αστεία ιστορία, γραμμένη με πολλή φαντασία και άφθονο γέλιο που απευθύνεται καθαρά σε παιδιά. Ίσως οι μεγάλοι το βρουν πολύ απλό και εύκολο σαν κείμενο, αλλά μερικές φορές τα παιδιά το χρειάζονται και αυτό. Μην ξεχνάτε πως αυτά τα απλά βιβλία μπορεί να αποτελέσουν το κλειδί που ξεκλειδώνει την φιλαναγνωσία στους μικρούς αναγνώστες!


Προτείνεται για παιδιά από 9 χρόνων και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Ψυχογιός!


Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου