Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Διαβάσαμε το βιβλίο ... Ακαδημία Υπερερευνητών - Χαμένοι στον λαβύρινθο των μανιταριών, των Μπεν Κόστα και Τζέιμς Παρκς!





Ο Κουπ Κούπερσον ζει στη Γη του Ιμ, ένα φανταστικό μέρος όπου συνυπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη. Εκεί η μαγεία είναι άφθονη και είναι γεμάτο από πολλά σημεία και πράγματα για να εξερευνήσει και να ανακαλύψει κανείς. Αυτό είναι δουλειά των μελών της Ακαδημίας Υπερερευνητών, στην οποία ανήκει και ο Κουπ. Στην ομάδα του είναι οι κολλητοί του: ο Όγκι, η Μίντι, και η Νταζ. Καθημερινά εκπαιδεύονται για να καταφέρουν να βγάλουν την Τελική Πρόκληση και να πάρουν το Σήμα Κατώτερου ερευνητή. Πρέπει λοιπόν να έχουν την καλύτερη συνεργασία για να πετύχουν το στόχο τους. Διαφορετικά...

 




... αν αποτύχουν να τρέξουν την τελευταία δοκιμασία στη ζούγκλα των μυκήτων, θα πρέπει να εγκαταλείψουν την Ακαδημία. Ως μελλοντικοί Υπερερευνητές, ξέρουν ότι πρέπει να τα περιμένουν όλα, αλλά αυτό που πρόκειται να συμβεί τους πιάνει εντελώς απροετοίμαστους.
Από τεράστια τέρατα, μέχρι τα μικρά φαινομενικά ακίνδυνα μανιτάρια, αυτή η δοκιμασία δεν είναι παιχνιδάκι. Αν προσθέσουμε σε αυτό ότι ο Κουπ έχει γίνει στόχος πειράγματος από άλλα μέλη της Ακαδαμίας καταλαβαίνετε πως η δυσκολία αυξάνεται. Θα πρέπει να καταφέρει να ξεπεράσει τον εαυτό του και να πιστέψει στις δυνάμεις του για να μπορέσει να ανταπεξέλθει. Θα είναι αρκετό όμως;




Αν στα παιδιά σας άρεσε η σειρά "Τα τελευταία παιδιά της Γης" τότε είναι σίγουρο ότι θα τους αρέσει και αυτό το βιβλίο. Πολλή περιπέτεια και αγωνία, ανατροπές, χιούμορ τα βασικά συστατικά για να κερδίσει το ενδιαφέρον των μικρών βιβλιοφάγων. Σίγουρα δεν είναι ένα βιβλίο άκρως λογοτεχνικό, αλλά ο σκοπός που εξυπηρετεί είναι εξίσου σημαντικός. Ανοίγει την πόρτα στη φιλαναγνωσία.


Απευθύνεται σε παιδιά από 9χρ και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να διαβάσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου