Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Βιβλιοπρόταση... Λουκιανού, Αληθινή ιστορία, της Κατερίνας Δημόκα!


Το ήξερες ότι το πρώτο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας στην ιστορία της λογοτεχνίας γράφτηκε τον 2ο αι μ.Χ.; Όχι ε? Κι όμως! Το 2ο αιώνα μ.Χ. ο Λουκιανός έγραψε κάτι ευφάνταστες ιστορίες που διαβάζοντάς τες σε κάνει να πιστεύεις πως ο George Lucas σίγουρα από εκεί εμπνεύστηκε την ταινία "Ο  πόλεμος των άστρων"! Κι αν ακόμα αμφιβάλεις διάβασε παρακάτω!




Ο Λουκιανός λοιπόν το 2ο αιώνα μ.Χ. έγραψε ιστορίες για ταξίδια πέρα από τον Ατλαντικό και εξωγήινους και τόσα άλλα που πραγματικά είναι αξιοπρόσεκτο πώς μπορεί εκείνη την περίοδο κάποιος να εμπνεύστηκε αυτές τις ιδέες. Από την άλλη, δεν μπορώ παρά να γελάω σκεπτόμενη πόσο αλλόκοτος θα φαινόταν στους γύρω του με αυτά που έλεγε!



Αυτές ακριβώς τις ιστορίες πήρε η Κατερίνα Δημοκά και με περίσσεια τέχνη τις διασκεύασε (και τις διασκέδασε όπως λέει η ίδια) προσφέροντας στον μικρούς αναγνώστες ένα βιβλίο που δεν θα θέλουν να αφήσουν από τα χέρια τους.
Κρασοποτάμια, ντέρμπι Ήλιου και Φεγγαριού, συγκρουόμενα νησιά, ιπτάμενα καράβια, εξωγήινοι με μάτια που μπαινοβγαίνουν και αυτιά πλατανόφυλλα, κρουαζιέρα στο στομάχι κήτους, φλεγόμενοι γίγαντες. Ευφάνταστες περιπέτειες, με μπόλικο χιούμορ που η κα Δημοκά κατάφερε να το μεταφέρει στην εποχή μας, και σε συνδυασμό με την ξεχωριστή εικονογράφηση της Πετρούλας Κρίγκου μας ταξίδεψαν και μας διασκέδασαν απίστευτα!

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 9 χρόνων και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου