Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Διαβάσαμε το βιβλίο... Τρίξι Πικλ, η τιμωρός της τέχνης, του Όλαφ Φαλάφελ

 



H Tρίξι είναι ένα παιδί σαν όλα τα άλλα... Μισεί το σχολείο και μισεί την τέχνη. Δεν μπορεί να καταλάβει γιατί μερικές βαρετές ζωγραφιές θεωρούνται τέχνη. Παρόλα αυτά της αρέσει πάρα πολύ να ζωγραφίζει. Κάτι άλλο που μισεί είναι οι νταήδες του σχολείου. Αποφασίζει λοιπόν να χρησιμοποιήσει την τέχνη της για να διορθώσει ό,τι κακό συμβαίνει στο σχολείο της...




Η Τρίξι δεν ενθουσιάζεται με το μάθημα Τέχνης στο σχολείο της. Δεν βρίσκει κανένα καλλιτεχνικό ρεύμα να την εκφράζει. Εκείνη λατρεύει να φτιάχνει κόμικς και θέλει
μόνο αυτό να κάνει. Έτσι, την έρχεται η ιδέα να χρησιμοποιήσει τον Πικάσο ή τον Πολοκ, και την τέχνη που της εκφράζει για να τιμωρήσει όποιον πρέπει, αλλά και για να βοηθήσει όποιον την χρειάζεται.

Μια ξεκαρδιστική ιστορία που θα ενθουσιάσει τα παιδιά και αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά ο Γιώργος μου (10χρ). Δηλαδή δεν μου το είπε ακριβώς... αλλά καθίστε να σας πω τι έγινε. Όταν έφτασε το βιβλίο στο σπίτι μας το άφησα στο γραφείο μου για να το διαβάσουμε τις επόμενες μέρες. Κάποια στιγμή το έχασα. Έψαχνα να το βρω μέχρι που το ανακάλυψα στο δωμάτιο του Γιώργου, ο οποίος μεσα σε 2 μέρες είχε ήδη διαβάσει το μισό (σύνολο σελίδων βιβλίου 265!!!). Είναι ένα μικρό πείραμα που κάνω με τα παιδιά μου. Αφήνω τα βιβλία σε κοινή θέα, και αν κάτι τους τραβήξει το ενδιαφέρον, το βιβλίο πέρασε το πρώτο τεστ. Αν το βιβλίο χαθεί για μερικές μέρες, τότε πέρασε και το 2 τεστ. Το πότε θα εμφανιστεί πάλι και αν θα είναι διαβασμένο καθορίζει φυσικά το τελικό αποτέλεσμα. Και η Τρίξι Πικλ πέρασε και τα 3 στάδια με επιτυχία!


Και το έξτρα ενδιαφέρον και καταπληκτικό σε αυτό το βιβλίο είναι οι σελίδες με τίτλο Φάκελος Στοιχείων, όπου τα μικρά βιβλιοσκουληκάκια μας θα βρουν ενδιαφέρουσες και αστείες πληροφορίες για διάσημους καλλιτέχνες όπως Ντα Βίντσι, Αντι Γουόρχολ, Πικασο, Άντονι Γκόρμλεϊ, Κιθ Χάρινγκ κλπ. Και όπως ξέρετε λατρεύουμε τα βιβλία που συνδυάζουν γνώση και διασκέδαση!!!

Απευθύνεται σε παιδιά από 9 χρόνων και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου