Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Διαβάσαμε το βιβλίο... Τα μικρά μεγάλα δώρα, του Jennifer Coulmann!

 



Ο ποντικός και ο αρκούδος περιμένουν με ανυπομονησία τα Χριστούγεννα! Και φέτος ειδικά είναι μια ιδιαίτερη χρονιά: ο αρκούδος έχει αποφασίσει να μην πέσει σε χειμερία νάρκη, ώστε να μπορέσει να ανταλλάξει δώρα με τους φίλους του. Τι όμορφα! Να όμως που ο αρκούδος παίρνει το δώρο του ποντικού και επιστρέφει στην σπηλιά του χωρίς να το ανοίξει! Γιατί άραγε;




Το πακετάκι είναι πολύ μικρό για τα χοντρά δάκτυλα του αρκούδου κι έτσι δυσκολεύεται πολύ να λύσει την κορδέλα. Όταν χτυπάει το κουδούνι και ανακαλύπτει πως ήρθε το ποντικάκι προτιμάει να κρυφτεί από το να δει ο αγαπημένος του φίλος ότι δεν έχει αγγίξει το δώρο του και να νομίζει πως δεν του αρέσει. Κι έτσι πράττει! Το ποντικάκι όμως από την άλλη μεριά αντιλαμβάνεται από το αναμμένο φως πως ο αρκούδος είναι μέσα, όμως δεν του ανοίγει. Αμέσως σκέφτεται πως δεν θα του αρέσει το δώρο και στενοχωρημένος φεύγει για το σπίτι. Ο αρκούδος συνεχίζει τις προσπάθειες και καταφεύγει σε άλλα ζωάκια για βοήθεια, χωρίς όμως επιτυχία. Τελικά αποφασίζει πως μία είναι η λύση: να απευθυνθεί στον ποντικό. Όταν φτάνει στην πόρτα του ανακαλύπτει πόσο έχουν διαστρεβλωθεί τα πράγματα στα μάτια του φίλου του!



Μια γλυκιά ιστορία για το πόσο σημαντικό είναι να είμαστε ειλικρινείς και πως τελικά τα σημαντικά πράγματα κρύβονται στα πιο μικρά!




Όμορφο και τρυφερό με υπέροχη εικονογράφηση που μας μιλάει για την πραγματική μαγεία των Χριστουγέννων.
Προτείνεται για παιδιά από 3χρ και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου