Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Διαβάσαμε το βιβλίο... Το μαγικό θηριοτροφείο: Τα πλάσματα της οδού Τσουκνίδας, της Πίπα Κέρνικ!




Η Βιόλα Αγριώτη είναι ένα κορίτσι σαν όλα τα άλλα εκτός από κάποιες μικρές λεπτομέριες που την κάνουν να ξεχωρίζουν. Ζει με την οικογένεια και τον αδερφό της, Φρίξο,σε ένα σπίτι στην οδό Tσουκνίδας και έχουν κάμποσα... κατοικίδια. Χμ, μέχρι εδώ καλά, μέχρι να σας πούμε πώς ο Αγησίλαος και η Φιλαρέτη Αγριώτη έγιναν οι γονείς της Βιόλα και του Φρίξου, ποιοι είναι και τι κατοικίδια έχουν...


Βλέπετε η πρώτη συνάντηση της Βιόλας με τους γονείς της δεν έγινε στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου τυλιγμένη με κουβερτούλες και χαρούμενες φωνές απο συγγενείς. Ο Αγησίλαος και η Φιλαρέτη βρήκαν το μικρό κορίτσι στη ζοφερή ζούγκλα του Άγριου Αγνώστου να μπουσουλάει μονο του και την έσωσαν κυριλεκτικά από της τίγρης τα δόντια. Οι γονείς της Βιόλα είναι διάσημοι εξερευνητές που ταξιδεύουν κυρίως στους παράξενους και μαγικούς Άγνωστους Κόσμους. 
Ο αδερφός της ο Φρίξος δεν ήρθε ως αποτέλεσμα της αγάπης του ζεύγους αλλά τον βρήκαν μέσα στη φωλιά ενός δράκου στα μισά ενός ηφαιστείου που ετοιμαζόταν να εκραγεί. Μάλιστα το μικρό αγόρι έχασε την ακοή του εξαιτίας των εκκωφαντνικών βρυχηθμών του δράκου, αλλά ευτυχώς η Βιόλα και οι γονείς της έμαθαν την νοηματική και επικοινωνούν μαζί του χωρίς προβλήματα.
Τέλος ας μιλήσουμε για τα κατοικίδια! Χμ, δεν είναι τρυφερά, χνουδωτά γατάκια, ούτε παιχνιδιάρικα σκυλάκια με κουνιστές ουρίτσες. Στο σπίτι τους, στην οδό Τσουκνίδας 47 φιλοξενούνται ένα πλήθος εξωτικών και επικίνδυνων πλασμάτων που έχουν τραυματιστεί ή εκδιωχθεί από το φυσικό τους περιβάλλον και το ζεύγος Αγριώτη τους παρέχει ένα ασφαλές μέρος για να ανακάμψουν.  

Όλα κυλούσαν φυσιολογικά στο σπίτι της οδού Τσουκνίδας, ή τέλος πάντων όσο φυσιολογικά μπορεί να είναι στον αριθμο 47. Οι γονείς τους έλειπαν σε ακόμα ενα ταξίδι εξερεύνησης, ο Φρίξος και η Βιόλα έτρωγαν για πρωινό, μεσημεριανό, βραδυνό και κολατσιό σοκολάτες και γλυκά μια και κανένας δεν τους το απαγόρευε, και έκαναν ό,τι ήθελαν! Δυστυχώς δεν μπορούσαν να καλέσουν φίλους τους στο σπίτι μια και υπήρχε κίνδυνος κάποιος δράκος να τους φάει.  Εκείνο το πρωινό όμως όλα άλλαξαν. Οι γονείς τους τους έστειλαν ένα από τα γνωστα πακέτα τους, με δωρο σοκολάτες με ξεχωριστές γεύσεις και ενα κουτί που έγραφε στην ετικέτα "Επικίνδυνο πλάσμα. ΠΡΟΣΟΧΗ. Εύθραστο, Εύφλεκτο!". Δεν ηταν η πρώτη φορά που λάμβαναν ένα τέτοιο πακέτο. Αλλά ήταν η πρώτη φορά που το πακέτο ήταν άδειο. Με μια πιο προσεκτική ματιά είδαν πως το πίσω μέρος ήταν φαγωμένο και είχε μια τρύπα! Ό,τι και αν ηταν μέσα στο κουτί πλέον δεν ήταν εκεί! Κυκλοφορούσε ελέυθερο είτε στο σπίτι είτε στο ταχυδρομείο. Τα δυο παιδιά θα πρέπει να το βρουν γρήγορα πριν...
 


Διασκεδαστικό και ευφάνταστο πραγματικά, είναι ένα βιβλίο που σε βάζει σε ένα μαγικό κόσμο όπου όλα μπορούν να συμβούν! Τα γέτι να είναι ροζ, τα λάμα να μοιάζουν μονόκεροι, τα κουνέλια να βγάζουν φωτιά απο το στόμα τους! Ένας κόσμος γεμάτος εκπλήξεις που η αλήθεια είναι πως κάθε φορά σκεφτόμουν πόσο μεγάλη φαντασία και όρεξη έχει αυτή η συγγραφέας!!! Η ιστορία τόσο αστεία που αυτόματα κατατάσει το βιβλίο σε αυτά που ΔΕΝ διαβάζεις το βράδυ! Διότι και να σε χαλαρώσει εσένα που το διαβάζεις σίγουρα τα χάχανά σου θα νευριάσουν τους γύρω σου που θέλουν να κλείσουν τα μάτια τους! Μιλάω εκ πείρας! ;) 

Λατρέψαμε τις σελίδες όπου παρουσιάζονται οι σημειώσεις από το Αμπρακατόριουμ βιβλίο της προ-προ-προγιαγιάς της Βιόλας με την φοβερή κατηγοριοποίηση των φανταστικών ζώων και τις απίθανες ζωγραφιές. 
Διασκεδάσαμε πολύ ψάχνοντας στις εικόνες να εντοπίσουμε το σκανδαλιάρικο ζουζούνι που κρυβόταν στα πιο απίθανα μέρη! 
Τέλος ενθουσιαστήκαμε με το σημείωμα της συγγραφέως Πίπα Κέρνικ στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου καθώς ήταν πολύ χαρούμενο, αισιόδοξο και σε εμπνέει να ξεκινήσεις να γράψεις κι εσύ τη δική ιστορία!

Φανταστικό βιβλίο για παιδιά από 7 ετών και αν θέλετε μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!

2 σχόλια: