Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Διαβάσαμε το βιβλίο... Ο ράφτης ποντικός, της Κατερίνας Χριστόγερου!


Όλοι στο ποντικοχωριό περιμένουν με αγωνία τη νέα κολεξιόν του αγαπημένου τους ράπτη ποντικού κι ανυπομονούν το καινούριο τους κουστούμι να διαλέξουν. Μα ο ράφτης ποντικός δεν είναι καθόλου βιαστικός. Αναζητά έμπνευση που θα τον βοηθήσει ρούχα υψηλής αισθητικής να δημιουργήσει. Θα τα καταφέρει να κάνει τη γιορτινή του συλλογή μοναδική, όπως επιθυμεί; Θα μπορέσει να ευχαριστήσει και να ενθουσιάσει τους πελάτες ποντικούς; Ποιο είναι της τέχνης του το μυστικό; (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)



Ο ράφτης ποντικός πηγαίνει από το ένα υφασματοπωλείο στο άλλο αναζητώντας τα κατάλληλα υφάσματα για να τα φτιάξει τα πιο ξεχωριστά ρούχα για τους πελάτες του. Όλα του φαίνονται ίδια, όλα βαρετά. Μέχρι που ανακαλύπτει το κατάλληλο ύφασμα για αυτό που ταιριάζει στην ιδέα που θέλει να πραγματοποιήσει.


 

Ένα βιβλίο για τη διαφορετικότητα και το πόσο σημαντικό είναι να κρατάμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας και να είμαστε περήφανοι γι αυτά!! Πόσο βαρετή θα ήταν η καθημερινότητά μας αν όλοι ήμασταν ίδιοι! Η συγγραφέας Κατερίνα Χριστόγερου με τη φανταστική εικονογράφηση της Μαριάννας Φραγκούλη μας μιλάει ακριβώς για αυτή τη διαφορετικότητα που κάνει τον κόσμο μας πιο όμορφο και πιο ενδιαφέρον! Ο μικρός ποντικός με πολλή υπομονή συνέχισε το ψάξιμο για τα κατάλληλα υφάσματα μέσα από τα οποία καταφέρνει να αναδείξει την προσωπικότητα του κάθε ένα ξεχωριστά!

 

Πλούσιο και εκπαιδευτικό υλικό για δραστηριότητες οι οποίες είναι βασισμένες στην ιστορία του βιβλίο και τις έχει ετοιμάσει η συγγραφέας θα βρείτε εδω.

Πολύ εύστοχος ο παραλληλισμός, ο οποίος βοηθάει πολύ στην κατανόηση του θέματος που επεξεργάζεται τόσο εύστοχα η Κατερίνα Χριστόγερου.
Το βιβλίο προτείνεται για παιδιά από 3χρ και μπορείτε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες αλλά και να δείτε περισσότερες πληροφορίες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!







2 σχόλια:

  1. Ωραία εικονογράφηση έχει αυτό το βιβλίο είναι για πιο μικρά παιδιά από το δικό μου νομίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου!
      Δεν ξέρω πόσο είναι ο θησαυρός σου, αλλά είναι πολύ όμορφη η ιστορία της κας Χριστόγερου!
      Ποιο διαβάζετε τώρα?

      Διαγραφή