Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Διαβάσαμε το βιβλίο ... Ένα παιχνίδι με κανόνες, της Μαρίας Αγγελίδου!



Έχουμε διαβάσει πολλές ιστορίες για μεγάλες προσωπικότητες, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην δημιουργία της Ιστορίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού. Όμως υπάρχουν και άλλες ιστορίες, ανθρώπων που έζησαν, φοβήθηκαν και αγάπησαν την εποχή των Μεγάλων Επαναστάσεων, ιστορίες που δεν τις πρόσεξε και δεν τις αφηγήθηκε κανείς...


Κάποιοι άνθρωποι, άνδρες, γυναίκες, παιδιά, Ρωμιοί, Φράγκοι, Εβραίοι, Τούρκοι, άγνωστοι στους περισσότερους από εμάς, που ο καθένας έβαλε με το δικό του τρόπο από ένα λιθαράκι στον πολιτισμό μας αλλάζοντας ακόμα κι έννοιες θεμελιώδεις για την ανθρώπινη ύπαρξη, όπως ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ, ΣΚΛΑΒΙΆ, ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ, ΔΟΥΛΕΊΑ, ΟΜΟΡΦΙΆ κλπ, ήρθε η ώρα να πουν την δική τους ιστορία.

 Οι ιστορίες αυτές που θα διαβάσετε, δεν είναι συνηθισμένες, δεν διηγούνται μεγάλα έργα, μεγάλες αποφάσεις, ηρωικές κινήσεις. Είναι όμως ιστορίες που σίγουρα αξίζει να ειπωθούν διότι μπορεί ένα κορίτσι ποτέ να μην γίνει μια Κιουρί, αλλά ίσως καταφέρει και γίνει μια Αικατερίνη Κωνσταντίνου Ράστη, και να μεταφράσει σπουδαία βιβλία αλλά και να φτιάξει το δικό της παιχνίδι με τους χάρτες! Μπορεί το αγόρι να μην καταφέρει να γίνει Βενιζέλος, αλλά ίσως σαν νέος Πανάγος με την  αγάπη του για τα ταξίδια να δώσει αφορμή να στρωθεί δρόμος που θα ενώνει κόσμους διαφορετικούς!
Πολλές φορές τα μεγάλα κατορθώματα  μπορεί να απογοητεύσουν τα παιδιά γιατί  υπάρχει πιθανότητα να θ
έσουν μεγάλα σχέδια και ακριβώς εξαιτίας του μεγέθους και της δυσκολίας του ονείρου να αποκαρδιωθούν! Είναι σημαντικό να γνωρίζουν πως ακόμα και το μικρό λιθαράκι έχει τη σημασία του, και πως η χαρά και η ικανοποίηση είναι στο ταξίδι περισσότερο παρά στον προορισμό.




Στα χέρια μας λοιπόν κρατάμε ένα πολύ ξεχωριστό βιβλίο, όχι μόνο εξαιτίας του περιεχομένου αλλά και εξαιτίας των δύο εξαιρετικών δημιουργών. Η Μαρία Αγγελίδου με τον ποιητικό της λόγο γράφει ένα κείμενο που απευθύνεται σε αναγνώστες που τους αρέσει να σκέφτονται λίγο παραπάνω, που θέλουν το κείμενο να τους προσφέρει όχι μόνο ένα απλό ταξίδι, αλλά να εκπαιδεύει τον εγκέφαλο και να τους δίνει έξτρα ερεθίσματα.
Η Κατερίνα Βερούτσου από την άλλη είναι γνωστή για τις ξεχωριστές και εκτός πλαισίου εικόνες της, με ιδιαίτερη ομορφιά, που μας εισάγουν σε ένα μοναδικό, ονειρικό σχεδόν κόσμο.

 



Ένα ιδιαίτερο βιβλίο για προσωπικότητες οι οποίες εθεσαν τους δικούς τους κανόνες στο παιχνίδι της ζωής, και που απευθύνεται σε έφηβους με
εκλεπτυσμένα γούστα στη γραφή. Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.


Σας φιλώ γλυκά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου