Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Διαβάσαμε το βιβλίο... Πίκο και Λόλα: Ένα αξέχαστο Πάσχα! της Λίνας Σωτηροπούλου!


 

Η Λόλα είναι αποφασισμένη να περάσουν αξέχαστα το φετινό Πάσχα! Έτσι οργανώνεται, γράφει τη λίστα των πραγμάτων που πρέπει να κάνουν και τη μοιράζεται αμέσως με τον Πίκο. 
Τα έχει σκεφτεί όλα και τίποτα δεν της έχει ξεφύγει....ή μήπως όχι; Ό, τι και να γίνει όμως δεν θα αφήσουν τίποτα να τους χαλάσει το πασχαλινό τους πάρτυ!




Τα δύο αχώριστα και τόσο διαφορετικά φιλαράκια βρίσκονται σε νέες περιπέτειες και φέτος θα ζήσουν ένα αξέχαστο Πάσχα! Παρόλο που φαίνεται να είναι προετοιμασμένοι πολύ καλά για τη γιορτή που θέλουν να κάνουν, τελικά υπάρχει κάτι που δεν το είχαν προβλέψει. Aν και τα σχέδιά τους δεν πάνε τόσο καλά, θα καταφέρουν να κρατήσουν την όμορφη διάθεση και να μετρατέψουν την δύσκολη συγκυρία σε μια ευχάριστη ανάμνηση!

Τη σειρά με τις περιπέτειες του Πίκο και της Λόλα, της συγγραφέως Λίνας Σωτηροπούλου με την φανταστική εικονογράφηση από την Ναταλία Καπατσούλια, πλέον την γνωρίζετε όλοι πολύ καλά. Γραμμένες με απλά και λιτά στιχάκια και διασκεδαστικές πάντα ιστορίες ποιος μπορεί να αντισταθεί στους δύο αυτούς γλυκούς πρωταγωνιστές. Αυτό όμως που κάνει τη σειρά να ξεχωρίζει είναι καταρχάς ότι τα στιχάκια είναι γραμμένα με σύνταξη "απλή" ώστε να είναι απόλυτα κατανοητά για τους μικρούς αναγνώστες. Δηλαδή βλέπουμε ότι το υποκείμενο είναι κοντά στο ρήμα και ακολουθεί δίπλα το αντικείμενο. Συνήθως παρατηρούμε σε αντίστοιχα βιβλία γραμμένα με ρήμες, ότι η σύνταξη γίνεται πολύπλοκη εξαιτίας της αναδιάταξης των όρων της πρότασης για να επιτύχουμε την ομοιοκαταληξία, κάτι που απαιτεί μια εμπειρία στην ομιλία και στην ανάγνωση κειμένων και το οποίο καθιστά την κατανόηση δύσκολη και κουραστική για τις μικρές ηλικίες. Εδώ όμως το κείμενο είναι προσεγμένο έτσι ώστε να είναι απόλυτα ταιριαστό για τις ηλικίες στις οποίες απευθύνεται.





Επιπλέον αυτό που πραγματικά μας ενθουσιάζει στον Πίκο και τη Λόλα, είναι η αισιόδοξη ματιά και τα μηνύματα θετικής αντιμετώπισης των δυσκολιών. Οι δύο ήρωες κάθε φορά που συναντούν κάποιο εμπόδιο ή απογοήτευση καταφέρνουν να "γυρίσουν" την κατάσταση και τελικά να διασκεδάσουν και να κρατήσουν κάθε καλό που μπορούν να βγάλουν ακόμα και από την αναποδιά! Ένα σπουδαίο μήνυμα για τα παιδιά μας για τον τρόπο που πρέπει να κοιτούν τις δύσκολες καταστάσεις στην καθημερινότητά τους.     


Ένα βιβλίο ιδανικό για τις φετινές διακοπές του Πάσχα, μια και χρειαζόμαστε αισιόδοξες και χαρούμενες νότες μετά από όσα  δύσκολα περάσαμε (και περνάμε).

Προτείνεται για παιδιά από 2χρ και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου