Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Διαβάσαμε το βιβλίο... Το δίχτυ της ζωής - Ιστορίες Βιοποικιλότητας, της Ελένης Σβορώνου!


 
Τι είναι η βιοποικιλότητα; Πότε και γιατί δημιουργήθηκε αυτή η λέξη; Πρέπει να σώσουμε τα είδη που εξαφανίζονται; Ακόμα και τα κουνούπια; Και τους ιούς ειδικά αυτούς που μας απειλούν; Μα μην ξεχνάμε ότι η εξαφάνιση των δεινοσαύρων έδωσε χώρο σε άλλα είδη να αναπτυχθούν και πιθανότατα να μην είχαμε φτιάξει τον πολιτισμό μας εμείς σε αυτή την περίπτωση.
Ένα υπέροχο βιβλίο για τη σχέση ανάμεσα στη φύση και την υγεία μας το οποίο αγαπήσαμε και θέλουμε να σας το παρουσιάσουμε!



Τα παιδιά μαθαίνουν πολλά για τη φύση, την τροφική αλυσίδα, τα είδη που κινδυνεύουν και τι μπορούμε να κάνουμε για να τα σώσουμε κλπ. Έχουν βαρεθεί να ακούν τα ίδια και τα ίδια ξανά και πολλά από αυτά έχουν τις αντιρρήσεις τους. Ένα τέτοιο παιδί ξεκινά μια κουβέντα με τον πατέρα του ο οποίος ως ενήλικας βλέπει τα πράγματα αλλιώς. "Κολλημένος" στις πεποιθήσεις που έχουν όλοι οι μεγάλοι προσπαθεί να εξηγήσει τη σημασία της βιοποικιλότητας, αλλά ο γιος του είναι σκληρό καρύδι, δεν πείθεται εύκολα και οι ερωτήσεις που θέτει είναι δυνατές!

9 ξεχωριστές δραστηριότητες και πολλά παιχνίδια, όλα πλεγμένα μέσα στην αφήγηση που με μαεστρία έχτισε η συγγραφέας Ελένη Σβορώνου. Καθώς η κουβέντα μεταξύ πατέρα και γιου προχωρά και παρατηρώντας τα συμπεράσματα από τις δραστηριότητες, μαθαίνουμε για τους δείκτες υγείας του οικοσυστήματος, για το τι σημαίνει προσαρμόζομαι, την ταξινομία, για το εμπόριο των άγριων ζώων, ότι η περίοδος που ζούμε ονομάζεται Ανθρωπόκαινο και τόσα άλλα που θα σας συναρπάσουν.
Υπέροχα εικονογραφημένο από την Zafuko Yamamoto, κάτι που το κάνει έξτρα απολαυστικό!

 

Ένα βιβλίο που επιβάλλεται να το διαβάσουμε μαζί με τα παιδιά μας, γιατί έχουμε και εμείς να μάθουμε τόοοοοοσα πολλά! Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας μολύβι, μεγεθυντικό φακό, σημειωματάριο και μπόλικο κέφι! Ναι, και εσείς οι μεγάλοι! Αυτό το βιβλίο είναι οικογενειακή υπόθεση!!!


Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στο site της Ελληνοεκδοτικής!

Σας φιλώ γλυκά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου