Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Διαβάσαμε το βιβλίο...Ο Πειρατής της Αγάπης και η Θαλασσονεράιδα, της Μαργαρίτας Παπακώστα!

 




Ο πειρατής Κοκκινοτρίχης, ερωτεύτηκε την Θαλασσονεράιδα και δεν υπάρχει τίποτα που θα τον αποτρέψει να πάει να την βρει. Ούτε και η δελεαστική προσφορά του πειρατή Καρχαρία για ένα κρυμμένο θησαυρό με αμέτρητα λάφυρα και ολόχρυσο δισκοπότηρο, θα τον αποπροσανατολίσει από τον στόχο του. Υπάρχει μόνο μια δυσκολία: για να καταφέρει να κάνει δική του την Θαλασσονεράιδα θα πρέπει να μεταμορφωθεί ο ίδιος σε Πειρατή της Αγάπης! Και πώς ένας ατρόμητος και φοβερός πειρατής μεταμορφώνεται σε Πειρατή της Αγάπης;


Τελικά από ό,τι φαίνεται αυτή η Αγάπη κάνει θαύματα! Αλλάζει χαρακτήρες, μαλακώνει καρδιές, ομορφαίνει τον κόσμο. Έτσι ο πειρατής της ιστορίας μας αλλάζει καθώς εκτελεί τις δοκιμασίες που το βάζει η Θαλασσονεράιδά του. Νοιάζεται περισσότερο για τους άλλους, αρχίζει να ενδιαφέρεται για τα ουσιαστικά της ζωής όπως η προσφορά και ο σεβασμός, και γίνεται άλλος πειρατής. Ένας πειρατής γλυκός, δοτικός, γεμάτος αγάπη όχι μόνο για την θαλασσονεράιδά του αλλά και για όλα τα πλάσματα του κόσμου.


"Πειρατή μου η αγάπη δεν διδάσκεται! Ξεκινάει από τα βάθη της ψυχής, γιατί την αγάπη την έχουμε όλοι μέσα μας, αρκεί να τη δούμε..."

Το κείμενο της Μαργαρίτας Παπακώστα, είναι αρκετά μεγάλο αλλά διαβάζεται τόσο ευχάριστα που δεν το καταλαβαίνεις πώς περνάς τις σελίδες. Η πλοκή είναι γρήγορη τόσο όσο χρειάζεται ώστε να μην λαχανιάζεις, ούτε και να βαριέσαι, με διάσπαρτο εύστροφο χιούμορ! Καθώς ταξιδεύαμε με τον πειρατή σε αυτή την ιστορία συνεχώς σκεφτόμουν πόσο όμορφο θεατρικό θα μπορούσε να γίνει και πόσο σημαντικό θα ήταν να το δουν οι εκπαιδευτικοί. Και πραγματικά διάβασα στο εισαγωγικό σημείωμα ότι το βιβλίο αυτό γράφτηκε με αφορμή τη διαδραστική αυτοσχεδιαστική παράσταση "Ο Πειρατής και η Θαλασσονεράιδα" που πρωτοπαίχτηκε από τη θεατρική ομάδα του Πολύτεχνου, όπου τα παιδιά, χωρίς να γνωρίζουν την πλοκή, ανέβαιναν στη σκηνή και συμμετείχαν στο έργο! Τι όμορφη ιδέα!!!




"Η ζωή μακριά από τις λεηλασίες και από τους ανθρώπους που ενθαρρύνουν το χειρότερο εαυτό μας μάς κάνουν καλούς!"


Τώρα για την εικονογράφηση τι να πει κανείς; Νομίζω αρκεί να αναφέρω το όνομα του δημιουργού : Βασίλης Γρίβας. Άλλο επίπεδο τέχνης, άλλη αισθητική απόλαυση. Αμέσως την αναγνωρίζεις, καθώς είναι ιδιαίτερη και ξεχωρίζει από όσα βλέπουμε συνήθως.


Στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε φανταστικές δραστηριότητες μνήμης και συγκέντρωσης, ταχύτητας και ετοιμότητας, ρυθμικής και προσανατολισμού, σωματικής έκφρασης και συναισθημάτων, ανάπτυξης λόγου και εξάσκηση κινητικών δεξιοτήτων! Επιπλέον θα βρείτε ένα έτοιμο παιχνίδι Κρυμένου θησαυρού, ολοκληρωμένο, με το σενάριό του, τα υλικά που χρειάζεστε, καθώς και αναλυτικές οδηγίες!!!

Το βιβλίο συνοδευεται και από 7 τραγουδια, μελωποιημένα και ενορχηστρωμένα τα οποία μπορουμε να ακούσουμε χρησιμοποιώντας τα QR Codes που δίνονται κάτω από τους στίχους τους. 

Αυτό το βιβλίο είναι ... θησαυρός!!!!


Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στο site της Ελληνοεκδοτικής!

Σας φιλώ γλυκά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου