Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Διαβάσαμε το βιβλίο... Η νέα φωλιά των Μαρσουπιλαμί, από τον Benjamin Chaud!


 
Όλα κυλούν ήσυχα στο δάσος και τα Μαρσουπιλαμί απολαμβάνουν την ηρεμία. Ώσπου μια τρομερή και δυνατή καταιγίδα 
ρίχνει όλα τα δέντρα και καταστρέφει τη φωλιά τους. Τώρα, τα Μαρσιπουλαμί θα πρέπει να βρουν καινούριο σπίτι...


Όμως οι δυσκολίες δεν σταματούν εδώ. Βλέπετε, τα περισσότερα σημεία που τους φαίνονται ωραία για να ξαναφτιάξουν τη φωλιά τους, είναι ήδη κατειλημμένα από άλλα ζώα, τα οποία δεν είναι διατεθειμένα να το μοιραστούν πόσο μάλλον να το παραχωρήσουν. Η λύση που θα δωθεί και θα είναι μεγάλη έκπληξη για όλους!


Τα Μαρσιπουλαμί είναι φανταστικά αιλουροειδή που ζουν στη ζούγκλα της 
Παλούμπια. Χαρακτηριστικά τους είναι η κίτρινη γούνα που φωσφορίζει στο σκοτάδι και η πολύ μακριά ουρά τους που φτάνει τα 5 μέτρα. Είναι πανέξυπνα, ευρηματικά και πάνω απ’ όλα χαριτωμένα, το μόνο που θέλουν είναι να βοηθάνε όσα ζωάκια κινδυνεύουν. Ήταν δημιούργημα του σκιτσογράφου André Franquin και την πρώτη τους εμφάνιση την έκαναν το Ιανουάριο του 1952 στο περιοδικό κόμικ Σπιρού στο Βέλγιο. Από τότε έχουν γίνει γίνει σειρά επεισοδίων στην τηλεόραση, ταινία, ηλεκτρονικό παιχνίδι, αρκουδάκια, αλλά και θέμα σχεδίου για πιατάκια, τσάντες, σεντόνια κλπ.
Οι περιπέτειες του Μαρσουπιλαμί έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες, όπως τα Ολλανδικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά και διάφορες Σκανδιναβικές γλώσσες. Τα περιοδικά με ήρωες τα Μαρσιπουλαμί έχουν πουλήσει περισσότερα από τρία εκατομμύρια παγκοσμίως.
Τα επεισόδια έχουν μεταφραστεί και έπαιζαν στην ελληνική τηλεόραση.

Το ξέρετε ότι...

Το όνομά τους βγαίνει από το  

marsupial (=μαρσιποφόρο) και το ami (=φίλος).



Η επιτυχία των Μαρσουπιλαμί έγκειται αφενός στην τρισχαριτωμένη εμφάνισή τους, αφετέρου στις διασκεδαστικές περιπέτειες και στην αθώα τους συμπεριφορά που κάνει τα μικρά παιδιά να ταυτιστούν μαζί τους. Η ιστορία στο συγκεκριμένο βιβλίο έχει να κάνει με την αλληλεγγύη και την φιλία, παρόλο που δεν γίνεται άμεση αναφορά σε αυτά τα θέματα. Αλλά αυτό είναι που ξεχωρίζει ένα καλό βιβλίο από ένα συνηθισμένο. Βάζει τον αναγνώστη στη διαδικασία να σκεφτεί και να αναγνωρίσει το πρόβλημα, και δεν του το προσφέρει έτοιμο στο "πιάτο". Τον αφήνει ελεύθερο να πάει όπου θέλει, να το κάνει δικό του, να το επεξεργαστεί ακόμα και βρει το δρόμο μόνος του, αβίαστα. 

O Benjamin Chaud δανείζεται του ήρωες του Franquin, μας τους ξανασχεδιάζει με το δικό του στυλ και μας παρουσιάζει τον κόσμο των Μαρσιπουλαμί με τρόπο εξωτικό και άκρως εντυπωσιακό. Γεμάτες εικόνες με μπόλικη πληροφορία, έντονα και πολλά χρώματα, λίγες λέξεις, συνθέτουν ένα σκηνικό που ενθουσιάζει και μας κάνει να χανόμαστε στις σελίδες του με τις ώρες παρατηρώντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.  


ΙΔΕΑ: Μπορείτε να φτιάξετε τα χαριτωμένα αυτά ζωάκια ακολουθώντας τις οδηγίες στο παρακάτω βίντεο





Υπέροχη επιλογή για άλλη μια φορά από τον αγαπημένο εκδοτικό οίκο Μικρή Σελήνη, την οποία πρέπει οπωσδήποτε να δείτε την επόμενη φορά που θα μπείτε σε ένα βιβλιοπωλείο!
Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μικρή Σελήνη.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου