Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Διαβάσαμε το βιβλίο... Αργοναυτική εκστρατεία, της Ελένης Σβορώνου!



Στα χρόνια τα πολύ παλιά... ένα πριγκιπόπουλο γεννήθηκε, του οποίου έκλεψαν το βασίλειο μέσα από τα χέρια του. Ο μόνος τρόπος για να το κερδίσει πίσω είναι να κάνει ένα ταξίδι μακρινό και επικίνδυνο, στις χώρες των αγρίων για να φέρει πίσω ένα θησαυρό. Ο Ιάσονας και οι σύντροφοί του σαλπάρουν με την Αργώ...



Με καράβι την πένα της Ελένης Σβορώνου, κάνουμε μαζί με τον Ιάσονα αυτό το το ταξίδι στα πέρατα της Γης. Αντιμετωπίζουμε τις πιο μεγάλες δυσκολίες, τέρατα φοβερά, νεράιδες που θέλουν να μας υπνωτίσουν, πέτρες που με μια λάθος κίνηση θα μας τσακίσουν, τα βάζουμε με μάγισσες και θεούς!

Καταπληκτική η γραφή της συγγραφέως που μας παρουσιάζει την πορεία του Ιάσονα από την γέννησή του μέχρι το τέλος. Σπάνια βλέπουμε αυτή την ιστορία ολοκληρωμένη και σε χρονολογική σειρά, καθώς συνήθως στα βιβλία υπάρχει η τάση να επικεντρώνονται σε μεμονωμένα περιστατικά και γεγονότα. Συνήθως το χρυσόμαλλο δέρας είναι μια ιστορία από μόνη της, και το ταξίδι της Αργούς μια ξεχωριστή περιπέτεια. Εδώ έχουμε όλα τα στοιχεία συγκεντρωμένα και σε χρονική  σειρά βαλμένα, ακολουθούμε την πορεία του Ιάσονα από την γέννησή του εως το τέλος του, ώστε να μπορέσουμε να την καταλάβουμε καλύτερα.
Και ποια ακριβώς είναι η ιστορία του Ιάσονα; Είναι η ιστορία ενός ανθρώπου που κυνηγά τα όνειρά του, που μέσα από όλες αυτές τις περιπέτειες αναζητά τον εαυτό του, είναι η ιστορία η δική σου και η δική μου. Κρατώ τα τελευταία λόγια στον επίλογο που έχει γράψει η αγαπημένη συγγραφέας:

"Κι αν χάσουμε ένα σανδάλι, αν κοπεί το φτεράκι από το περιστέρι μας ανάμεσα στις Συμπληγάδες πέτρες, μπορεί να βρεθεί μια καλή μάγισσα να μας βοηθήσει. Αλλά αν τα περιμένουμε όλα από εκείνη, δεν θα πάρουμε ποτέ τον θρόνο!"
 




Για την εικονογράφηση του Βασίλη Κουτσογιάννη, σας έχουμε ξαναμιλήσει και σε άλλο βιβλίο. Είναι από αυτές τις εικόνες που τις κοιτάς αποσβολωμένος και θαυμάζεις αυτόν τον καλλιτέχνη που δεν έκανε καθόλου εκπτώσεις στη δουλειά του. Και δεν είναι μόνο τα χρώματα και οι σκηνές που ζωγραφίζει, είναι περισσότερο η λεπτομέρεια της ιστορίας με την οποία καταπιάνεται και αναδεικνύει και η οπτική την οποία μας παρουσιάζει. Είναι κάτι ξεχωριστό, μια εικονογράφηση υψηλού επιπέδου που σπάνια βλέπουμε σε παιδικά βιβλία. Κάθε σελίδα και ένα έργο τέχνης!


=================
ΙΔΕΑ:
παίρνουμε τον χάρτη και βρίσκουμε πού ταξίδεψε ο Ιάσονας,
αλλά και ποια σημεία επισκέφθηκε με την Αργώ!
=================

Ένα βιβλίο για τις περιπέτειες της ζωής που μας εμπνέει να μην χάνουμε το θάρρος μας και την αποφασιστικότητά μας.
Μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες αλλά και να διαβάσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των
εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!







2 σχόλια:

  1. Τι όμορφη παρουσίαση ενός κριτικού και δημιουργικού αναγνώστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ!!! Όταν το βιβλίο είναι καλό μας εμπνέει!!!

      Διαγραφή