Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Διαβάσαμε το βιβλίο... Μια υπόθεση για τον Ντετέκτιβ Κλουζ - Η θάλασσα των χαμένων ψαριών, του Γίργκεν Μπανσέρους!




 Το φετινό καλοκαίρι του Κλουζ μοιάζει διαφορετικό. Βροχή και κακοκαιρία που δεν ταιριάζει καθόλου με την εποχή, αναγκάζει τον μικρό ντετέκτιβ να μένει σπίτι και φυσικά μακριά από πιθανές υποθέσεις. Και εκεί που βούλιαζε στην βαρεμάρα, χτυπάει την πόρτα η φίλη του η Όλγα. Δεν ήταν μόνη αλλά είχε έρθει μαζί με την ανιψιά της την Μαρί αλλά και με μία φανταστική πρόταση: Να πάνε όλοι μαζί διακοπές στην Κρήτη! Τελικά το καλοκαίρι του θα είναι πολύ διαφορετικό και γεμάτο μυστήριο!


Η 29η περιπέτεια του μικρού ντετέκτιβ διαδραματίζεται στην Κρήτη και έχει έντονη μυρωδιά θάλασσας και ... ψαριών! Ο συγγραφέας Γίργκεν Μπανσέρους έχει επισκεφθεί τη χώρα μας αρκετές φορές καθώς οι μικροί Έλληνες αναγνώστες είναι από τους πιο φανατικούς. Μια από τις τελευταίες του επισκέψεις ήταν στην Κρήτη, η οποία τον ενέπνευσε να γράψει αυτή την περιπέτεια.

Όπως πάντα η σπιρτάδα και το χιούμορ είναι διάσπαρτα, η περιπέτεια ενδιαφέρουσα και η αγωνία έντονη. Ο Μπανσέρους ξέρει να γράφει ιστορίες που ρέουν ακούραστα και κρατούν τα βιβλιοσκουληκάκια μέχρι το τέλος. Κλασικά χαρακτηριστικά του νησιού, όπως η εγκάρδια φιλοξενία, το καλό και πλούσιο φαγητό, ο έντονος ήλιος, αναδεικνύονται όμορφα αλλά και με χιουμοριστικό τρόπο, καθώς οι ήρωες περνούν τις μέρες τους και ταξιδεύουν σε διάφορα αρχαιολογικά μέρη του τόπου. Το μυστήριο που εμφανίζεται μπροστά στην μύτη του Κλουζ είναι η εξαφάνιση των ψαριών σε μια συγκεκριμένη θάλασσα. Λογική εξήγηση δεν υπάρχει έτσι ο δραστήριος ντετέκτιβ αναλαμβάνει δράση. Μεθοδικά και αφού μασήσει τις αγαπημένες του τσίχλες που θα του δώσουν την απαραίτητη βοήθεια στην συγκέντρωση και επεξεργασία σκέψεων, θα καταφέρει να φέρει εις πέρας και αυτή τη δύσκολη υπόθεση.

Αν τα παιδιά σας αγαπάνε τον Κλουζ, τότε σίγουρα θα λατρέψουν και αυτή την περιπέτεια!

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου το QRCode που σκανάροντάς το μπορούμε να ακούσουμε το τραγούδι του Κλουζ στο κινητό μας ή το tablet!!!

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το βιβλίο αλλά και να διαβάσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!

2 σχόλια:

  1. Έχουμε κι εμείς ένα βιβλίο από αυτή τη σειρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λατρεμένη σειρά! Αν σας βολέψει παρακολουθήστε την διαδραστική διαδικτυακή παρουσίαση που έχουμε ετοιμάσει στις 17/06 στο https://www.facebook.com/events/186516376702435/?ref=newsfeed (θα βρεις το λινκ και στην ομάδα μας στο facebook)

      Διαγραφή