Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Διαβάσαμε το βιβλίο... Περιπέτεια στο τσίρκο, της Ένιντ Μπλάιτον!

 



Οι τέσσερις αχώριστοι φίλοι, ο Φίλιπ, ο Τζακ, η Ντάινα και η Λούσι -Αν, ετοιμάζονται να περάσουν τις διακοπές τους σε ένα ήσυχο γραφικό χωριουδάκι. Φέτος όμως θα χρειαστεί να φιλοξενήσουν κι ένα αγόρι, τον Γουσταύο. Ποιος είναι αυτός και γιατί πρέπει να τον πάρουν μαζί τους; Είναι αυτό το πραγματικό όνομα του αγοριού; Ποιο μυστικό κρύβει και φέρεται τόσο παράξενα;



Ξαφνικά τα παιδιά θα βρεθούν μπλεγμένα στις ίντριγκες και τις πλεκτάνες ενός μακρινού και εξωτικού βασιλείου. Κι ενώ βρίσκονται εγκλωβισμένα σε ένα ψηλό πύργο, σε μια παράξενη χώρα, ο Τζακ καταφέρνει να γλιτώσει και μαζί με τον αγαπημένο του παπαγάλο ακολουθούν ένα περιπλανώμενο τσίρκο. Εκεί θα γνωρίσουν κλόουν, θηριοδαμαστές, ακροβάτες και με τη βοήθειά τους θα προσπαθήσει να σώσει τους φίλους του.

Σε αυτή την περιπέτεια ο κεντρικός ήρωας είναι ο Τζακ ο οποίος αναλαμβάνει δράση, και η ιστορία βασίζεται περισσότερο σε αυτόν, κάτι το οποίο δεν είναι καινούριο και το έχουμε συναντήσει να συμβαίνει στα περισσότερα βιβλία της σειράς. 

Είναι το έβδομο βιβλίο της σειράς και το πρώτο που έγραψε η Ένιντ Μπλάιτον μετά από πιέσεις των αναγνωστών γιατί ήθελαν αυτή η σειρά να μην τελειώσει (6 ήταν αρχικά τα βιβλία και στη συνέχεια προστέθηκαν ακόμα 2). Η πολυγραφότατη Ένιντ Μπλάιτον (εχει γράψει 700 βιβλία!!!!) γεννήθηκε και έζησε στο Λονδίνο. Εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να είναι από τις πιο αγαπημένες συγγραφείς και τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε 90 γλώσσες!

Διαβάζοντας το βιβλίο νιώθει ο αναγνώστης ότι ακούει μια ζωντανή και αβίαστη αφήγηση καθώς η γραφή της Ένιντ Μπλάιτον χαρακτηρίζεται από έναν αυθορμητισμό. Όπως και τα προηγούμενα βιβλία, και αυτό έχει αγωνία, μυστήριο,
αρκετή δόση χιούμορ και μπόλικη περιπέτεια που κρατάει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Είναι σίγουρα ένα βιβλίο που τα μικρά βιβλιοσκουληκάκια σας θα απολαύσουν!

Απευθύνεται σε παιδιά από 8χρ και μπορείτε να δείτε περισσότερα για αυτό αλλά και να διαβάσετε τις πρώτες του σελίδες αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μίνωας!

Σας φιλώ γλυκά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου