Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Εβδομαδιαία βιβλιονέα!




Τα αγαπημένα σας βιβλιονέα της εβδομάδας που μας πέρασε είναι εδώ! Ξέρω σας εντυπωσίασα που έχω καταφέρει να είμαι συνεπής 3 εβδομάδες σερί! χαχαχαχαχα

Όπως πάντα καθίστε αναπαυτικά, πάρτε το ρόφημά σας στο χέρι και απολαύστε όλα όσα όμορφα είπαμε τις προηγούμενες μέρες μέσα από την ομάδα μας στο facebook.
Να έχετε μια υπέροχη μέρα!


Τα ευπώλητα Ανεξάρτητων βιβλιοπωλείων 

για το Φεβρουάριο 2021


Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Ελληνική Λογοτεχνία Θράσσα Νάγια Δαλακούρα Ευπώλητα Ανεξάρτητων Βιβλιοπωλείων* για Φεβρουάριο 2021 Μεταφρασμένη Λογοτεχνία Κίττριτζ Elizabeth μέχρι Κορίτσι, γυναίκα, άλλο Non- Fiction επαγγελίας Ροδανθός Bookstore τραγουδάνε οι καραβίδες Owens Παιδικο Εφηβικά οτυφλοπόντικας, άλογο Mackesy Μοντεσσόρια σπίτι Ετών) Κατίνα Μεμαρίδη ικρό Williams ΟΚύριος μηλιά Τζιρίτα Πέτρου Φλόγα Κανάνος Αγγελυκή Δαρλάση, Δημήτρης Μαργαρίτη ΗΑλεπού μοδίστρα Διβάνη πουλιά λύκους τρέχουν Estés Διόττρα ΟΧνούδης οιάνθρωποι Warren Αγαπητή Ευδοξία... Θεοδωρίδου βασιλιά καστανάς είμαστε υπέροχοι Vuong σαλιγκάρι Πηνελόπη Κουρτζή Φούσκας ΧριστίναΝτούμα Móvo David Vandermeulen ομάδα αίμα αγαπάω, λέμε! ηλίθιους Δώρο2 Ξενάκης Παποιδόπουλος κατάσκοπος βιβλίων Μουσιώνη βλιοπιωλεία όλη Σκέψου Ερωτευμένοι Delforge, Quentin Greban βιβλίο θηρίων κροσαςΚλειδάριθμα Β.βλιοπιωλείο"

πηγή

 Αλμπερτ Άινστάιν
(14 Μαρτίου 1879 - 18 Απριλίου 1955)


Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ήταν Γερμανός φυσικός εβραϊκής καταγωγής, ο οποίος βραβεύτηκε με το Νόμπελ Φυσικής το 1921 για τις υπηρεσίες του στην θεωρητική φυσική. Είναι ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας και από πολλούς θεωρείται ο σημαντικότερος επιστήμονας του 20ού αιώνα και όλων των εποχών.
Με αφορμή την 14η Μαρτίου που ήταν τα γενέθλιά του σας παρουσιάσαμε μερικές βιβλιοπροτάσεις.











ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Η ΚΛΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ

Η ΚΛΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Ισιγκούρο και είμαστε κατενθουσιασμένοι! Μόλις ολοκληρώσω αυτό που διαβάζω τώρα θα τρέξω να το πάρω (αυτό μεταφράζεται ως "ξεχάστε με για τις επόμενες ώρες. Θα πέσω με τα μούτρα στο βιβλίο που διαβάζω, γιατί δεν κρατιέμαι να αποκτήσω την Κλάρα!")

Στο πρώτο μυθιστόρημά του μετά τη βράβευσή του με το Νομπέλ (2017), ο Καζούο Ισιγκούρο αφηγείται την ιστορία της Κλάρας, μιας Τεχνητής Φίλης με εκπληκτική παρατηρητικότητα και ιδιαίτερη ευαισθησία, η οποία από τη θέση της στο κατάστημα, όπου πωλείται, παρακολουθεί με προσοχή τη συμπεριφορά όσων έρχονται για να ρίξουν μια ματιά, αλλά και όσων περνούν απ’ έξω, στον δρόμο. Και ελπίζει πως σύντομα κάποιος θα τη διαλέξει.
Ένα βαθιά συγκινητικό βιβλίο που μας προσφέρει μια μοναδική άποψη του διαρκώς μεταβαλλόμενου κόσμου μας μέσα από τα μάτια μιας αξέχαστης αφηγήτριας. Η αριστοτεχνικά συγκρατημένη πρόζα του Ισιγκούρο ενισχύει τη συναισθηματική δύναμη και τη σπάνια τρυφερότητα του κειμένου, που διερευνά το πλέον θεμελιώδες ερώτημα: Τι σημαίνει στ’ αλήθεια ν’ αγαπάς;



Το Βιβλίο στην τέχνη: Το "Κάστρο"

Τα βιβλία έχουν μεγάλη δύναμη και μπορούν να επηρεάσουν τον κόσμο.
Ένας από του καλύτερους συμβολισμούς αυτής της δύναμης είναι η κατασκευή του Μεξικανού καλλιτέχνη Jorge Méndez Blake. Το "Κάστρο" κατασκευάστηκε το 2007 στη δημόσια βιβλιοθήκη José Cornejo Franco της Γουαδαλαχάρα, στην πόλη την οποία ζει ο καλλιτέχνης. Έχει 23 μέτρα μήκος και 4 μέτρα ύψος και αποτελείται από τούβλα. Σε κάποιο σημείο στη βάση του, έχει μπει εμβόλιμα το βιβλίο "Τhe castle" (στα ελληνικά "Ο Πύργος") του Κάφκα, και φαίνεται να έχει επηρεάσει και αλλάξει το σχήμα όλης της κατασκευής.
Εκτός από το συμβολισμό της δύναμης του βιβλίου, ο καλλιτέχνης ήθελε να αποτίσει φόρο τιμής και στον μεγάλο συγγραφέα Κάφκα ο οποίος θεωρείται από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς του 20ου αιώνα!
Δείτε περισσότερα εδώ:



Ο ΒΑNSKY ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ

Ο Banksy κάνει ξανά την εμφάνισή του με ένα νέο έργο, αυτή τη φορά στον εξωτερικό τοίχο των φυλακών Ρέντινγκ.
Το έργο του απεικονίζει έναν κρατούμενο, ο οποίος φορά τη -γνωστή σε όλους- στολή, σε μία προσπάθεια του να δραπετεύσει από τη φυλακή χρησιμοποιώντας ένα σκοινί φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από σεντόνια, δεμένα μεταξύ τους. Στην άκρη αυτού κρέμεται μία παλιά γραφομηχανή. Προφανώς πρόκειται προφανώς για μια αναφορά στον Ιρλανδό ποιητή Όσκαρ Ουάιλντ, ο οποίος εξέτισε την ποινή του στη συγκεκριμένη φυλακή.
Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και τοίχος από τούβλα



ΜΙΚΡΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ: ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ



Σειρά πειραμάτων για παιδιά με απλά υλικά είναι ένα ταξίδι εξερεύνησης στον υπέροχο κόσμο της φυσικής, με αφετηρία την καθημερινή ζωή και τις υπέροχες εκπλήξεις που κρύβει για εκείνον που πειραματίζεται με τους νόμους της Φύσης!
Τι περιέχει ο αέρας που αναπνέουμε, γιατί το οξυγόνο είναι απαραίτητο για τις καύσεις, τι είναι το σιφόνι, πώς έρχεται το νερό στη βρύση μας, τι είναι ο καρτεσιανός δύτης, πώς δημιουργείται το ουράνιο τόξο, γιατί ο ουρανός είναι γαλάζιος και γίνεται πορφυρός κατά την δύση του Ηλίου, πώς λειτουργεί οπτικά το μάτι μας, τι είναι η camera obscura, γιατί είναι επικίνδυνο το βραχυκύκλωμα, ποια υλικά είναι καλοί και κακοί αγωγοί του ηλεκτρικού ρεύματος και γιατί είναι σημαντικό να τα γνωρίζουμε, τι είναι η αστραπή και πώς λειτουργεί το σύστημα συναγερμού στο σπίτι μας; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα που μας απασχολούν από μικρή ηλικία μπορούν να απαντηθούν με απλό τρόπο, παίζοντας μέσα στην κουζίνα μας, αλλά και μέσα στην σχολική τάξη! Η φυσική είναι για όλους και είναι απολαυστική!
Επισκεφθείτε το Πειράματα Φυσικής με απλά υλικά για να δείτε πώς μπορείτε να τα παρακολουθήσετε!





ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Την εβδομάδα που μας πέρασε σας παρουσιάσαμε τα παρακάτω βιβλία. Πατήστε πάνω στις εικόνες για να μεταβείτε στις αντίστοιχες παρουσιάσεις.

https://minoas.gr/HR/14290_HR.jpg






Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου