Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Διαβάσαμε το βιβλίο... Μυστική αποστολή - Ο θησαυρός του κυβερνήτη, του Σπύρου Πετρουλάκη!


 

Εκείνο το πρωινό η δυνατή καταιγίδα χάλασε τα σχέδια που είχε η Άρτεμη για περίπατο με τις φίλες της. Παρόλα αυτά κοιτώντας από το παράθυρο του σπιτιού της, το βλέμμα της το τράβηξαν 2 πολύ γνώριμες φιγούρες. Ο Ηρακλής και ο Ερμής, συμμαθητές της, παρόλο που έβρεχε με μανία μπήκαν στο απέναντι ερειπωμένο σπίτι. Αμέσως το κορίτσι τηλεφωνεί στις φίλες της και το δικό τους ραντεβού ορίζεται σε λίγα λεπτά. Αυτό θα είναι η αρχή μια φανταστικής περιπέτειας γεμάτη γρίφους και απρόοπτα! Βλέπετε μέσα στο ερειπωμένο σπίτι, εγκαταλελειμμένο από καιρό και πατρικό του παππού του Ερμή, τα κορίτσια βρίσκουν ένα παλιό, έτοιμο να γίνει χίλια κομμάτια τετράδιο, γεμάτο με γρίφους που μιλάει για κάποιο θησαυρό του κυβερνήτη.



“…Η ώρα της ανταμοιβής σου θα έχει φτάσει όταν ο μεγάλος Θησαυρός του Κυβερνήτη θα είναι στα χέρια σου. Όμως μην ξεχνάς! Για να φτάσεις στον θησαυρό, θα πρέπει να συνεργαστείς με τον Διομήδη, την Αντιγόνη Μ., τον Περικλή, την Ασπασία και τον Μπαρμπέρη. Αυτό θα είναι το τάγμα σου”.



Χωρίς να χάσουν καιρό αρχίζουν την προσπάθεια εύρεσης απαντήσεων, όμως οι δυσκολίες είναι αρκετές. Ζητούν λοιπόν τη βοήθεια του αγαπημένου τους δασκάλου, και σύντομα στην παρέα προστίθενται ο Ερμής, ο Ηρακλής και η δασκάλα της γυμναστικής.


Πέντε παιδιά και δύο εκπαιδευτικοί θα προσπαθήσουν να λύσουν όλα τα αινίγματα για να καταλήξουν στον θησαυρό του κυβερνήτη! Θα τα καταφέρουν άραγε; Τι είναι αυτός ο θησαυρός και ποιος είναι ο κυβερνήτης;



Η σειρά Μυστική αποστολή είναι μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές παιδικών βιβλίων των εκδόσεων Μίνωας. Πρωτοξεκίνησε από τη Μαρία Δασκαλάκη και τώρα διευρύνεται. Στη σειρά αυτή μπαίνουν και βιβλία άλλων συγγραφέων, όπως αυτό το βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, το οποίο πρωτοκυκλοφόρησε το 2015. Και δικαίως μπήκε στην παρέα αυτή, καθώς είναι ένα βιβλίο γεμάτο περιπέτεια, γνώση, μυστήριο, γρίφους, πολιτιστικές και ιστορικές πληροφορίες, ανατροπές, στοιχεία δηλαδή που χαρακτηρίζουν τα βιβλία της σειράς.

Έντονη η εύθυμη διάθεση καθ όλη την ιστορία αλλά αυτό που μας άρεσε ιδιαίτερα είναι η συντροφικότητα την οποία έχουν τα παιδιά μεταξύ τους και ειδικά προς την Άρτεμη, η οποία εξαιτίας προβλημάτων από τη γέννησή της χρησιμοποιεί ένα αμαξίδιο για να μετακινείται. Παρόλα αυτά δεν χάνει το θάρρος της και δεν αφήνει τη δυσκολία της να της σταθεί εμπόδιο σε αυτά που θέλει να κάνει, αλλά και οι φίλοι της στιγμή δεν την αφήνουν από τα μάτια τους και είναι πάντα εκεί για να τη βοηθήσουν! Θα προτιμούσαμε ίσως να μην υπήρχε το στοιχείο του φλερτ (το βλέπουμε μεταξύ των δύο εκπαιδευτικών αλλά και μεταξύ της Άρτεμης και του Ηρακλή). Μικρές λεπτομέρειες, δεν στηρίζεται εκεί η ιστορία, που ίσως να δίνουμε εμείς μεγάλη σημασία (έχουμε και εμείς τα κολλήματά μας), και σίγουρα δεν είναι κάτι ξένο σε αυτές τις ηλικίες.

Σε γενικές γραμμές είναι ένα βιβλίο που τα παιδιά μας θα το αγαπήσουν και θα μάθουν με ευχάριστο, διασκεδαστικό και περιπετειώδες τρόπο πληροφορίες για την ιστορία του Ναυπλίου.

Η σειρά Μυστική αποστολή είναι από τις αγαπημένες μας!

Απευθύνεται σε παιδιά από 9χρ και αν θέλετε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο και να διαβάσετε τις πρώτες του σελίδες επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μινωας!

 Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου