Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Διαβάσαμε το βιβλίο... Τα Χριστούγεννα του Δρακούλη, από τον Ντέιβ Πίλκι!


Ο Δρακούλης φέτος θέλει να κάνει αυτά τα Χριστούγεννα να είναι μοναδικά! Θέλει να βρει το τέλειο έλατο για να στολίσει στο σπίτι του, να πάρει ολα τα δώρα που έχει στη λίστα του, να φτιάξει το πιο γλυκό στεφάνι να κρεμάσει στο τζάκι! Μόνο που τα πράγματα δεν πάνε όπως ακριβώς θα θελε! Ο Δρακούλης είναι αποφασισμένος, και μέσα σε όλες τις δυσκολίες θα καταφέρει να κάνει τα Χριστούγεννά του μαγικά!




Ένα μίνι βιβλίο ό,τι πρέπει για τους μικρούς βιβλιοφάγους που τώρα ξεκινούν να διαβάζουν μόνοι τους! Ο Γιώργος μου 8χρ, αν και θέλει να διαβάσει μόνος του, αποθαρρύνεται συνήθως από τα βιβλία που απευθύνονται στην ηλικία του. Προτιμάει μικρό κείμενο και μεγάλες εικόνες καθώς φαίνεται πως πελαγώνει με τις γεμάτες κείμενο σελίδες! Ο Δρακούλης είναι ένα βιβλίο που το διάβασε μόνος του με μεγάλη χαρά κιόλας!
Έκατσα λοιπόν κι εγώ να το διαβάσω να δω τι συμβαίνει, και ανακάλυψα πως εκτός από το ότι ταιριάζει στις παραπάνω "προδιαγραφές" του Γιώργου, είναι και ένα πολύ διασκεδαστικό βιβλίο και μάλιστα με πολύ έξυπνο τρόπο που κάνει και εμάς τους μεγάλους να χαχανίσουμε!





Ο Δρακούλης λοιπόν μπορεί να προσπαθεί να κάνει τα Χριστούγεννα όπως ακριβώς είχε ονειρευτεί αλλά συναντάει δυσκολίες. Δεν το βάζει κάτω όμως! Προσαρμόζεται, βρίσκει λύσεις και τελικά καταφέρνει να κάνεις τις γιορτές του μαγικές! Ιδιαίτερα μου άρεσε ο αισιόδοξος τρόπος που ο μικρός Δρακούλης αντιμετώπιζε τα εμπόδια! Δεν παραιτείται, και συνέχιζε την προσπάθεια! Ένα σημαντικό μήνυμα για τα παιδιά μας!




Όσο για την εικονογράφηση... Ο Γιώργος δεν σταμάτησε να μου σχολιάζει πόσο του αρέσουν τα χρώματα και ο τρόπος που ζωγράφιζε τα τοπία ο εικονογράφος!

Έκπληξη στο τέλος του βιβλίου οι αναλυτικές οδηγίες πώς να ζωγραφίσετε ένα δρακούλη!

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο στο site των εκδόσεων Φουρφούρι!

Ευχαριστώ το φιλόξενο Δεντρόσπιτο για το χώρο και τον χρόνο!

Σας φιλώ γλυκά!

Xo💖xo💖xo💖

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου