Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Διαβάσαμε το βιβλίο... Το τερατάκι των Χριστουγέννων, των Τζάιλς Αντρε και Νίκι Ντάισον!

 



Ο Άι Βασίλης κουράστηκε πια να μοιράζει τα δώρα κάθε χρονιά. Μεγάλωσε και οι αντοχές του δεν είναι οι ίδιες. Έτσι βάζει αγγελία για να βρει αντικαταστάτη. Εκείνη την περίοδο ένα τερατάκι, αποφάσισε να κάνει το καλό και να μην τρομάζει τον κόσμο. Βλέπει την αγγελία του Άι Βασίλη και σκέφτεται ότι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξει ένα άλλο πρόσωπο, πιο καλό και τρυφερό, στους ανθρώπους! Είναι όμως τόσο εύκολο;





Μια πολύ όμορφη χριστουγεννιάτικη ιστορία που σίγουρα θα σας αρέσει! Έχετε αναρωτηθεί πόσο κουραστική είναι η δουλειά του Άι Βασίλη; Και τι θα γινόταν αν κάποιος άλλος εντελώς διαφορετικός σε όψη πάρει τη θέση του; Πόσο εύκολο θα είναι να το αποδεχτούμε;

Αλλά ας μιλήσουμε λίγο πιο σοβαρά! Πόσο εύκολο είναι να αλλάξουμε παγιωμένες ιδέες;

Πόσο εύκολο είναι να αλλάξουμε τις ταμπέλες που βάζουμε σε ανθρώπους, ειδικά όταν βασίζουμε τους χαρακτηρισμούς μας σε εξωτερική εμφάνιση και σε παλιές πεποιθήσεις;
Φυσικά εμείς οι μεγάλοι δεν είμαστε ανοικτοί σε μια τέτοια αλλαγή. Όμως τα παιδιά, με τα αθώα, γεμάτα καλοσύνη  μυαλουδάκια τους, μερικές φορές βλέπουν πίσω από τις ταμπέλες, πιο καθαρά και βάζουν τα γυαλιά σε εμάς τους μεγάλους! 

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, ότι ο δημιουργός διάλεξε σαν χαρακτήρα που θα πλησιάσει το τερατάκι ένα παιδί, που με αγάπη θα δείξει στους υπόλοιπους πως, τι κι αν είναι σε όψη τέρας, τι κι αν είναι διαφορετικός. Είναι σαν ΕΣΕΝΑ, ΕΜΕΝΑ, σαν όλους μας!


Δραστηριότητα:
Σκεφτόμαστε αταίριαστες εμφανίσεις σε προσωπικότητες και επαγγέλματα! Για παράδειγμα, μια δασκάλα με εμφάνιση κακιάς μάγισσας. Έναν κλέφτη που μοιάζει με πρίγκιπα! Ένα βασιλιά με ρούχα ζητιάνου! Οι συνδυασμοί είναι άπειροι!
Στη συνέχεια μιλάμε για την εμφάνιση και αν παίζει ρόλο. Θα πρεπε; Είναι χαρακτηριστικό; Είναι αυτή η πρώτη εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας που μας παραπέμπει σε συγκεκριμένους χαρακτήρες;



Η εικονογράφηση είναι εξαιρετική όπως μπορείτε να δείτε και από τις φώτος που σας ανέβασα, και φαίνεται ότι η εικονογράφος έχει αφοσιωθεί αρκετά στο βιβλίο αν κρίνουμε από τις γεμάτες εικόνες και τις πολλές λεπτομέρειες που έχουν, οι οποίες δίνουν ένα έξτρα χιουμοριστικό τόνο στην ιστορία!

Ένα βιβλίο που μας μιλάει για την καλοσύνη και τη σημασία της φιλίας και μας δίνει την ευκαιρία να μιλήσουμε για το  ευαίσθητο θέμα της εξωτερικής εμφάνισης.


Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να διαβάσετε ένα απόσπασμα αν επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Ψυχογιός!


Σας φιλώ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου