Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Διαβάσαμε το βιβλίο... "Οι ΜΕΓΑΛΟΙ μικροί... οι καλλιτέχνες", της Αγγελικής Δαρλάση!




Σε προηγούμενο άρθρο μας σας είχαμε αποκαλύψει ότι σύντομα θα έβγαινε και 2ο βιβλίο στη φανταστική σειρά "Οι ΜΕΓΑΛΟΙ μικροί...", της Αγγελικής Δαρλάση, με κεντρικό θέμα καλλιτέχνες! Το περιμέναμε πώς και πώς και να τώρα το έχουμε στα χέρια μας!


Καλλιτέχνες από διάφορα πεδία της τέχνης, γλυπτική, ηθοποιία, σκηνοθεσία, ζωγραφική, χαρακτική, χορό, φωτογραφία, μας αποκαλύπτουν μέσα από την πένα της συγγραφέως πτυχές της παιδικής τους ηλικίας, και δίνουν στα παιδιά έμπνευση, κουράγιο, ελπίδα και θάρρος να ακούν την εσωτερική τους φωνή και να μην σταματούν να κάνουν αυτό που αγαπούν!



"Επειδή ακόμα και όταν είσαι μικρός μπορείς να αγωνίζεσαι, να μην το βάζεις κάτω και να προχωράς - αφού τα όποια εμπόδια είναι για να τα προσπερνάμε. Και κάποτε θα είσαι κι εσύ μεγάλος, γράφοντας κι εσύ τις δικές σου σελίδες στη δική σου ιστορία, εμπνέοντας κι άλλους με όσα έχεις καταφέρει."


Έτσι μαθαίνουμε για το πόσο ήθελε να ακολουθήσει το "πεπρωμένο" του ο Γιαννούλη Χαλεπά, αλλά οι γονείς του τον έβαζαν εμπόδια γιατί δεν συμφωνούσαν,  για την ατίθαση και απείθαρχη Κατίνα Παξινού που με το πείσμα και την προφητεία μια μάντισσας στο μυαλό της δεν παρατάει ποτέ το όνειρό της. Για τον Κάρολο Κουν και τη μοναξιά του, για τη Βάσω Κατράκη που αποφασίζει να μην βάψει κίτρινο τον ήλιο, για τον Γιάννη Τσαρούχη που δεν αγαπούσε το σχολείο και τα γράμματα, για τη Ζουζού, τον Κώστα Μπαλάφα και τον Θόδωρο Αγγελόπουλο! Μικρά παιδιά, που έγιναν μεγάλοι καλλιτέχνες, προσωπικότητες με εμπνευσμένες ιστορίες.



Είναι τόσο σημαντικό να γνωρίζουν τα παιδιά, τόσο αυτές τις προσωπικότητες όσο και τις ιστορίες τους γιατί πολλές φορές βλέπουμε έναν επιτυχημένο άνθρωπο (ηθοποιό ή τραγουδιστή, αθλητή ή ζωγράφο) και καθώς μαθαίνουμε γι αυτούς μόνο εφόσον είναι πια "φτασμένοι", ξεχνάμε πόσο αγώνα έκαναν, και τι δυσκολίες πιθανότατα συνάντησαν στον δρόμο τους μέχρι την επιτυχία!

Η Αγγελική Δαρλάση μας έχει αποδείξει περίτρανα πως είναι μια σπουδαία συγγραφέας, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα τόσο από την ποιότητα των θεμάτων που επιλέγει να εξιστορήσει στους μικρούς αναγνώστες αλλά από την ποιότητα του λόγου της και τον τρόπο που δουλεύει τη γλώσσα, ο οποίος, θα τολμήσουμε να πούμε, προκαλεί μια πνευματική ανάταση στα μικρά-μεγάλα μυαλουδάκια! Πλέον επιλέγω τα βιβλία της με κλειστά μάτια!




Το βιβλίο "Οι καλλιτέχνες" είναι το 2ο βιβλίο της σειράς "Oι ΜΕΓΑΛΟΙ μικροί..." και σίγουρα θα ακολουθήσει την επιτυχία που είχε το πρώτο βιβλίο της σειράς με θέμα Αγωνιστές του 21. Γνωρίζουμε πως θα κυκλοφορήσουν και άλλα με θέμα τη μουσική και την ποίηση και τα θέλουμε όλα!!!
Από τις σειρές βιβλίων που σας συστήνω θερμά να έχετε στη βιβλιοθήκη σας!

Για να δείτε περισσότερα για το βιβλίο αλλά και να διαβάσετε ένα απόσπασμα επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Στην ίδια σελίδα μπορείτε να βρείτε και πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό με αφορμή το βιβλίο!!!


Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου