Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Διαβάσαμε το βιβλίο ... "Με τη σκέψη μου αγκαλιάζω τον κόσμο", 121 παιδιά ζωγραφίζουν και γράφουν για τον κορωνοϊό!



 Κατά την διάρκεια του εγκλεισμού του Μαρτίου εξαιτίας του κορωνοϊού, η Ελληνοεκδοτική κάλεσε όλα τα παιδιά να συμμετάσχουν σε ένα διαγωνισμό δημιουργικής γραφής που τους ζητούσε να αποτυπώσουν τις σκέψεις τους σχετικά με τις μέρες της απομόνωσης και την αλλαγή στην καθημερινότητά τους.

Το κάλεσμα ξεκίνησε το Μάρτιο του 2020  και η απήχηση ήταν μεγάλη! 1.528 παιδιά από Ελλάδα και Κύπρο, από την προσχολική ηλικία εως την τελευταία τάξη του Δημοτικού, έστειλαν τα κείμενα και τις ζωγραφιές τους και από αυτά επιλέχτηκαν 121 έργα, τα οποία συνθέτουν και κοσμούν τούτο το βιβλίο.


Το αποτέλεσμα όπως βλέπετε στις φώτος που σας παραθέτω είναι κάτι παραπάνω από μαγικό!

Θα εντυπωσιαστείτε με το πώς τα παιδιά γράφουν, αλλά και με τον τρόπο που καταπιάστηκαν με το θέμα. Κάποια προτίμησαν να απευθύνουν απευθείας μήνυμα στον ιό, άλλα έγραψαν το πώς ζουν αυτές τις μέρες. Κάποια μιλούν για τα πράγματα που τους λείπουν αυτό το διάστημα, και άλλα μας παραθέτουν αποσπάσματα από το ημερολόγιο πολεμιστών εναντίον του ιού από το μακρινό 2032. Κάποια προτίμησαν το πεζό λόγο, και άλλα έγραψαν ποίημα!


Δύσκολο το έργο που είχαν οι συγγραφείς Γιώτα Αλεξάνδρου, Δέσποινα Ηρακλέους, Βασίλης Κουτσιαρής, Τζένη Κουτσοδημητροπούλου, Λίνα Μουσιώνη, Ιωάννα Μπαμπέτα, Γιώργος Μπουμπούσης, Μαριάννα Κουμαριανού που κλίθηκαν να διαβάσουν όλα τα κείμενα και να κάνουν την επιλογή. Εξίσου δύσκολη και η δουλειά των εικονογράφων Κατερίνα Βερούτσου, Ράνια Ηλιάδου, Αιμιλία Κονταίου, Αχιλλέας Ράζης, Χρύσα Σπυρίδωνος, Ελένη Τσαλδίρη, Zafouko Yamamoto να επιλέξουν ανάμεσα τόσο ξεχωριστές ζωγραφιές!

Οι δημιουργίες τους γεμάτες φαντασία, άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με μπόλικο συναίσθημα, χαρά, φόβο, άγχος, ανυπομονησία, αλλά κυρίως με αισιοδοξία. Μια αισιοδοξία που βγαίνει αυθόρμητα στα παιδιά, και που τόσο πολύ ανάγκη την έχουμε εμείς οι μεγάλοι.

 

 Ένα βιβλίο ενθύμιο μέσα από τα μάτια των παιδιών!
H έκδοση είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και διατίθεται δωρεάν σε μορφή e-book και pdf! Για να δείτε περισσότερα για αυτό επισκεφθείτε το site της Ελληνοεκδοτικής!

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου