Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

Διαβάσαμε και παίξαμε με το βιβλίο... Τα τέρατα της μυθολογίας, της Ιωάννας Μπαμπέτα!

 





Στη μυθολογία μας υπάρχουν ήρωες και θεοί με ανθρώπινη μορφή. Υπήρχαν όμως και τέρατα! Πλάσματα φοβερά και τρομακτικά, περίεργα και μοναδικά! Με αυτά καταπιάνεται η συγγραφέας Ιωάννα Μπαμπέτα και μας τα παρουσιάζει ένα ένα σε τούτο εδώ το βιβλίο!




Με ζωντανές περιγραφές και βασικές πληροφορίες μαθαίνουμε για όλα αυτά τα μυθικά πλάσματα που δυσκόλεψαν τους ήρωες της μυθολογίας μας, που έπρεπε να τα αντιμετωπίσουν για να περάσουν τις δοκιμασίες ή για να ολοκληρώσουν τις αποστολές τους.
Μινώταυρος, Κύκλωπες, Εγκέλαδος, Τυφώνας, Χίμαιρα, Κέρβερος, Λερναία Ύδρα, Μέδουσα, Σκύλλα, Σειρήνες, Σφίγγα, Γρύπας.
Και είναι αλήθεια πως αρκετά από αυτά τα είχαμε ακούσει αλλά δεν τα γνωρίζαμε και δεν ξέραμε πώς είναι ή γιατί είναι τόσο ξακουστά!




Η αγαπημένη και γλυκιά συγγραφέας κατορθώνει να συγκεντρώσει μερικά από τα πιο διάσημα, και να μας δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες με πολύ όμορφο τρόπο, ιδανικό για τους μικρούς αναγνώστες στους οποίους απευθύνεται. Μικρά κείμενα με μια σύντομη περιγραφή και το κομμάτι της μυθολογίας στο οποίο έπαιξαν σημαντικό ρόλο.

 Η εικονογράφηση από τον Θάνο Τσίλη είναι υπέροχη, με  έντονα χρώματα που κάνουν το βιβλίο πιο δυνατό και προσθέτουν στη δράση! Καταλαμβάνουν όλο το δισέλιδο και δίνουν μια ακριβής εικόνα των περίεργων αυτών πλασμάτων.

==========================

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

 - στο τέλος του βιβλίου αναφέρονται και άλλα τέρατα, ονομαστικά μόνο, το οποίο μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε τη δική μας μικρή αναζήτηση και να γράψουμε πληροφορίες για αυτά αλλά και να τα σχεδιάσουμε!

- Υπάρχουν τέρατα σε ιστορίες και άλλων πολιτισμών όπως: το τέρας του Λοχ Νες στη Σκωτία, τα Γιέτι στην Ασία, ο Μεγαλοπόδαρος στην Αμερική, ο Βασιλίσκος στην αρχαία Ελλάδα, το γιγάντιο χταπόδι Κράκεν στην Σουηδία κλπ. Αναζητήστε τα και φτιάξτε το δικό σας αρχείο τεράτων!

- Φτιάχνουμε το δικό μας τέρας! Το ζωγραφίζουμε, του δίνουμε όνομα και του γράφουμε μια μικρή ιστορία σχετικά με τη δράση του!

==========================

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 3 χρόνων και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να ξεφυλλίσετε τις πρώτες του σελίδες, αν επισκεφθείτε τη σελίδα των εκδόσεων Μίνωας.

Σας φιλώ γλυκά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου