Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Διαβάσαμε το ... Μεγάλο βιβλίο των σπορ!





Θέλετε να μάθετε τα πάντα για τα σπορ; Ή μήπως είσαστε λάτρεις των αθλημάτων και θα θέλετε ένα βιβλίο που να τα περιέχει όλα; Οποιαδήποτε πληροφορία, σημαντική και ασήμαντη, ιδιαίτερη και πρωτότυπη; Αστεία και έξυπνη;  Ε, τότε σίγουρα αυτό το βιβλίο είναι για εσάς! Μα ακόμα και αν δεν σας είχε ποτέ δημιουργηθεί αυτή η ανάγκη για να ψάξετε ένα τέτοιο βιβλίο, είμαι σίγουρη πως μόλις δείτε αυτό που έχω να σας παρουσιάσω θα ξετρελαθείτε όπως και εμείς!




Ένα βιβλίο για τα 14 δημοφιλέστερα σπορ, για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και τις μοναδικές παραξενιές τους, που θα σας κάνει να διασκεδάσετε, και έχει να σας πει πολλές ιστορίες. Το ξέρετε ότι ο Μέσι έχει κατακτήσει 32 τίτλους (τα πάντα εκτός από το Παγκόσμιο Κύπελο) και ότι ο Φελπς είναι ο πιο πολυβραβευμένος αθλητής όλων των εποχών;



Μέσα από τις σελίδες του μαθαίνουμε τους κανόνες τους, την καταγωγή τους, γνωρίζουμε τους πιο σημαντικούς παίκτες που έγραψαν ιστορία, αλλά και διαβάζουμε για αξιοπερίεργα που συνέβησαν μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια.

Το βιβλίο ξεκινάει με την πρόσκληση "Είστε έτοιμοι να μπείτε στο γήπεδο;", και μέσα από ένα σύντομο κείμενο σε προδιαθέτει για όλα όσα πρόκειται να διαβάσετε. Το βρήκαμε εξαιρετικά ενδιαφέρον και σίγουρα δίνει σημαντικά ερεθίσματα. Υπέροχη ευκαιρία να έρθουν σε επαφή τα παιδιά με διάφορα άλλα αθλήματα, να τους καλλιεργηθεί το ενδιαφέρον και να ψάξουν περισσότερα. Συνήθως τα παιδιά μας έρχονται σε επαφή με τα πιο συνηθισμένα, όπως ποδόσφαιρο ή μπάσκετ, και το βρίσκω εξαιρετική ευκαιρία να δουν και κάτι διαφορετικό, και να αναζητήσουν κάτι που τους ταιριάζει καλύτερα. Και πού ξέρετε; Μπορεί ο/η μικρός/η σας εκκολαπτόμενος/η αθλητής/τρια να μην έχει τελικά ταλέντο στο μπάσκετ ή στην κολύμβηση, αλλά στην ξιφασκία!

Με αφορμή αυτό το βιβλίο σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσαμε να γράψουμε ένα παρόμοιο βιβλίο με πληροφορίες που θα μαζέψουμε παρέα με το παιδί μας, με ένα συγκεκριμένο θέμα. Για παράδειγμα Αθλήματα νερού, ή αθλήματα του αέρα. Μα το πιο αστείο είναι να ψάξετε και να συγκεντρώσετε τα πιο παράξενα αθλήματα από όλο τον κόσμο!!!
Βρήκαμε μερικά και σας τα παρουσιάζουμε:

- Πέταγμα τόνου: άθλημα το οποίο μοιάζει με τη δισκοβολία, αλλά αντί για δίσκο έχουμε ένα ψάρι τόνο!!! (νότια Αυστραλία)




- Η πιο δυνατή πατούσα! Μοιάζει με το άθλημα χειροπάλη, μόνο που εδώ κερδίζει η πιο δυνατή πατούσα!






- Κουβαλώντας την σύζυγο! Ναι, κι όμως! Σε ένα άθλημα ο σύζυγος βάζει στην πλάτη τη γυναίκα του και τρέχει σε αγώνα δρόμου μαζί με άλλα ζευγάρια!




- Εξτρίμ σπορ σιδερώματος! Πιθανότατα κάποιοι που βαριόντουσαν το σιδέρωμα των ρούχων αποφάσισαν να το κάνουν πιο ενδιαφέρον και έτσι σκαρφίστηκαν πολλούς και διαφορετικούς τρόπους να το κάνουν εξτρίμ σπορ. Έτσι παίρνουν τα ρούχα, τη σιδερώστρα και το σίδερο παραμάσχαλα και ανεβαίνουν σε βουνοκορφές για να κερδίσουν το βραβείο!



Μπορείτε να βρείτε και άλλα αν επισκεφθείτε αυτό το site που περιέχει όλα τα παράξενα αθλήματα!

Από τα βιβλία γνώσεων που μας αρέσουν πολύ και σίγουρα αξίζει να βρίσκεται στη βιβλιοθήκη σας! Για να δείτε περισσότερα για το βιβλίο αλλά και να διαβάσετε ένα απόσπασμα μπορείτε να επισκεφθείτε το βιβλίο των εκδόσεων Μίνωας.

Σας φιλώ γλυκά!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου