Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Διαβάσαμε το βιβλίο... Βλαντ, το χειρότερο βαμπίρ του κόσμου, Άννα Γουίλσον!



Καλωσήρθατε στην έπαυλη της Μιζέριας! Εδώ κατοικεί η οικογένεια Καρωτίδων, η οποία αποτελείται από τον μπαμπά Ντραξ, τη μαμά Μορτέμια, τον παππού Γκόρυ και τον μικρό Βλάντ. Φυσικά είναι μαζί τους ο μπάτλερ και το κατοικίδιο του Βλαντ, ο Φλιτ. Καθημερινά ξυπνάνε το ... απόγευμα, παίρνουν το "πρωινό" τους, και στη συνέχεια ο Βλαντ ξεκινάει το διάβασμα και τα μαθήματα. Τι μαθήματα μπορεί να κάνει ένα βαμπίρ; Ιστορία και Μυθολογία των Βαμπίρ, Τρανσιλβανική γραμματική, Βαμπιρομαθηματικά, εξάσκηση στο πέταγμα και στη μεταμόρφωση σε νυχτερίδα καθώς και στο σατανικό γέλιο.




Οι βαθμοί του Βλαντ όμως δείχνουν πως είναι ένας πολύ κακός μαθητής. Και ενώ η οικογένειά του είναι από τα πιο γενναία βαμπίρ, ο Βλαντ δεν είναι καθόλου γενναίος. Και από ό,τι φαίνεται δεν του αρέσει καθόλου που είναι βαμπίρ. Ο Βλαντ ονειρεύεται να πάει σε κανονικό σχολείο, με κανονικά παιδιά, να έχει μια κανονική ζωή, να ξυπνάει το πρωί και να πίνει ζεστή σοκολάτα ή μιλκ-σέηκ φράουλα ή έστω λεμονάδα με στριφογυριστό καλαμάκι, αντί για ... αίμα! Το βασικότερο από όλα; Ο Βλαντ θέλει φίλους! Και ξέρει πού ακριβώς θα τους βρει: στο σχολείο της πόλης! Πώς θα καταφέρει όμως να ταιριάξει με τα ρούχα που φοράει, να κρύψει τους κυνόδοντές του και την μικρή νυχτερίδα που όλο είναι κοντά του; Το βασικότερο από όλα: πώς θα τα καταφέρει κρυφά από τους γονείς του;


Διασκεδαστικό βιβλίο, καλογραμμένο, επιλογή του Γιώργου μου που ζήτησε στη αγαπημένη μας βιβλιοπώλισσα ένα βιβλίο με βαμπίρ.
O Bλαντ είναι ένα αξιαγάπητο διαφορετικό παιδί, που όμως έχει όνειρα όπως όλα τα παιδιά. Και δεν ζητάει πολλά. Φίλους θέλει να παίζει, γιατί δεν του αρέσει που είναι μόνος του όλη μέρα! 
Το μικρό βαμπίρ καταφέρνει με την εξυπνάδα του να πετύχει όσα θέλει και να είναι ευτυχισμένο. Φυσικά συναντά δυσκολίες και όπως καταλαβαίνετε λόγω της διαφορετικότητάς του δέχεται και μπούλινγκ από τους συμμαθητές του, αλλά τελικά αποκτάει φίλους που τον στηρίζουν!





Πολύ όμορφο βιβλίο και δίνει στα παιδιά κάποιες πληροφορίες για τον μύθο των βαμπίρ, χωρίς να αποκαλύπτει τρομακτικές λεπτομέρειες!

Με πολλές αστείες στιγμές και αρκετά έξυπνο κείμενο. Νομίζω πως εξαιτίας της γραμματοσειράς (δεν είναι πολύ μικρή, ούτε αρκετά μεγάλη) και της πυκνότητας του κειμένου θα έλεγα πως είναι κατάλληλο για παιδιά από 7χρ.

Αν θέλετε να δείτε περισσότερα για το βιβλίο επισκεφθείτε το site των εκδόσεων Τζιαμπίρης-Πυραμίδα εδώ.

Σας φιλώ γλυκά!

2 σχόλια: