Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Διαβάσαμε και παίξαμε με το βιβλίο... Η αλεπού μοδίστρα, της Χριστίνας Ντούμα!




Η αλεπού είναι γνωστή μοδίστρα στο δάσος. Η τέχνη και η μαστοριά της είναι μοναδικές. Τόσο μοναδικές που όλα τα ζώα εμπιστεύονταν μονο εκείνη για τα ρούχα που θα έραβαν. Όμως εκτός από φημισμένη μοδίστρα, η αλεπού ήταν και άπληστη. Ήθελε να έχει περισσότερα χρήματα. Έτσι επιστράτευσε όλη τη πονηριά της για να καταφέρει να πετύχει το σκοπό της. Σε λίγο καιρό, στο δάσος κυκλοφορούσαν μία πέρδικα με κουστούμι σκαντζόχοιρου, μια σκαντζοχοιρίνα με φορεσιά αρκούδας, μια  αρκούδα με φτερά παγωνιού ... πω πω μπερδέματα. Τι θα κάνουν τα ζωάκια όταν καταλάβουν το κόλπο που έχει σκαρώσει η αλεπού και τα ψέματα που τους λέει;
Τι θα σκεφτεί το σοφό λιοντάρι για να διορθώσει την αδικία;



Μια όμορφη ιστορία για το πόσο σημαντικό είναι να προσπαθούμε να κατανοήσουμε τον άλλο, και αντί να έχουμε τιμωρητική διάθεση να βρισκουμε ουσιαστικές λύσεις για να διορθώνουμε τις παρεξηγήσεις και τα λάθη!
Η Χριστίνα Ντούμα μέσα από την ιστορία της μας μιλάει για την δύναμη της συγχώρεσης και τη σημασία του να μην συμπεριφερόμαστε εκδικητικά, αλλά να σκεφτόμαστε δίκαια και να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με σύνεση.




Η εικονογράφηση από την Γιώτα Κοκκόση, είναι τόσο όμορφη! Μοιάζει σαν ένα μικρό παιδί με περίσσιο ταλέντο να το ζωγράφισε και φαίνεται ότι έχει γίνει στο χαρτί με ξυλομπογιές. Τόσο ζωντανή είναι που νομίζεις πως κρατάς στα χέρια σου τις πρωτότυπες ζωγραφιές και όχι εκτύπωσή τους!

Η συγγραφέας του βιβλίου άντλησε την έμπνευσή της από τον γιο της τον Θοδωρή. Ο 25χρονος σήμερα Θοδωρής πάσχει από τη θανατηφόρο νόσο Batten. Είναι ήδη νικητής μια και το προσδόκιμο ζωής όσων πάσχουν από την εν λόγω νόσο είναι κάτω των 20 ετών. Ο Θοδωρής όχι μόνο διέψευσε όλα τα στατιστικά αλλά είναι και το μοναδικό παιδί παγκοσμίως που παρακολουθεί μαθήματα σε Πανεπιστήμιο (Γεωπονικό Αθηνών). 

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει θεραπεία, όμως φωτισμένοι επιστήμονες σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία των ΗΠΑ, εκπονούν έρευνες πάνω στην πολλά υποσχόμενη γονιδιακή θεραπεία έχοντας σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Παρόλο που δεν υπάρχουν άλλοι ασθενείς στην ηλικία του Θοδωρή, οι επιστήμονες πιστεύουν πως θα καταφέρουν σύντομα να του προσφέρουν μια θεραπεία σωτηρίας για τη ζωή του. Η βασική δυσκολία για την οικογένεια του Θοδωρή είναι η υψηλού κόστους θεραπεία για την συντήρηση της κατάστασής του, μέρος της οποίας θα γίνει προσπάθεια να καλυφθεί από τις πωλήσεις του συγκεκριμένου βιβλίου.


Η συγκίνηση και οι προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί είναι μεγάλες κινητοποιώντας ανθρώπους από το εξωτερικό αλλά και έλληνες ακαδημαϊκούς, αθλητές, καλλιτέχνες που έχουν μιλήσει για το Θοδωρή!
Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για την έκταση που έχει λάβει το ΘΑΥΜΑ του ΘΟΔΩΡΗ στα παρακάτω λινκς:
www.theodorismiracle.org
https://www.facebook.com/pg/theodoresmiracle/posts/



Ένα πολύ τρυφερό βιβλίο, που πέρα από την πολύ όμορφη ιστορία, έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους σχετικά με τον αγώνα ζωής του Θοδωρή και της οικογένειάς του! Αξίζει να το στηρίξουμε όλοι!

Δραστηριότητες για να παίξουμε με το βιβλίο:

- Βοηθάμε την αλεπού να τελειώσει πιο γρήγορα τη δουλειά της φτιάχνοντας δικά μας ρούχα για τα ζωάκια του δάσους. Είτε ζωγραφίζουμε στο χαρτί τα σχέδιά μας είτε παίρνουμε παλιά υφάσματα και κόβουμε και ράβουμε! Όταν ήμουν μικρή πήγαινα δίπλα από το σπίτι μου όπου έφτιαχναν τόπια με υφάσματα και μου έδιναν κομματάκια που τους έμεναν και δημιουργούσα τα δικά μου ρούχα για τις κούκλες.

- Σκεφτόμαστε άλλους τρόπους για να αυξήσει τα έσοδά της η αλεπού!

- Κάνουμε κολάζ με φύλλα και πέταλα από διάφορα λουλούδια και φυτά και φτιάχνουμε σχέδια ρούχων για τα ζώα!



Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το βιβλίο στο site της Ελληνοεκδοτικής εδώ.

Σας φιλώ!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου