Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Tα νέα βιβλία του μικρού δράκου Καρύδα!



Στη Γη υπάρχουν μέρη μακρινά, που οι άνθρωποι δεν έχουν προλάβει ακόμη να εξερευνήσουν. Κάπου λοιπόν μακριά, πολύ μακριά από εδώ, βρίσκεται το Νησί των Δράκων. Εκεί ζει ο μικρός δράκος Καρύδας…Και μην μου πείτε ότι δεν γνωρίζετε ποιος είναι; Είμαι σίγουρη πως και ακόμα να μην έχετε διαβάσει εσείς οι ίδιοι το βιβλίο (που κακώς δεν το έχετε κάνει ακόμα ;) ), θα έχετε ακούσει να μιλάνε γι αυτόν. Ο μικρός δράκος Καρύδας είναι πολύ διάσημος! Έχει αγαπηθεί πολύ απ τα παιδιά και όχι άδικα. Με την εξυπνάδα του και την ευθύτητά του που πηγάζει από την γλυκιά αφέλια που έχει όπως τα μικρά παιδιά, ζει συναρπαστικές περιπέτειες γεμάτες όμορφη αγωνία και διασκεδαστικά γεγονότα.
Αλλά ας γνωρίσουμε τα δύο νέα βιβλία που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο για να πάρετε μια γεύση από τον γλυκό κόκκινο δράκο της φωτιάς. 






Οι πρώτες περιπέτειες (βιβλίο 1)



Έχουμε διαβάσει πολλές περιπέτειές του και είναι καιρός να μάθουμε πώς και από πού  ξεκίνησαν όλα! Πού είναι το νησί των δράκων; Πόσο μακριά είναι το Δάσος της Μάγισσας; Τι είναι η Κακιά Καμπούρα; Πώς γνώρισε ο μικρός δράκος τη Ματίλντα; Ποιος είναι μάγος Κατσικογένης και ποια η μάγισσα Ρουμπινία; Τι ρόλο παίζουν η φάλαινα Καλομοίρα και ο Αμεδαίος;

Σε αυτό το βιβλίο που είναι το πρώτο της σειράς, θα γνωρίσουμε όλο τον κόσμο του μικρού Καρύδα και να μάθουμε για τις πρώτες του συναρπαστικές περιπέτειες και πώς κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια!



Δρακάκια στο σχολείο (βιβλίο 2)




Οι περιπέτειες συνεχίζονται στο 2ο βιβλίο της σειράς. O μικρός δράκος Καρύδας πάει στο σχολείο και είναι πολύ ενθουσιασμένος. Όλα κυλούν όμορφα μέχρι του συναντά τoν μικρό φαγανόδρακο Όσκαρ. Οι φαγανόδρακοι είναι πολύ επικίνδυνοι γιατί τρώνε όλα τα άλλα ζώα. Όμως αυτός ο φαγανόδρακος δεν μοιάζει με τους άλλους! Είναι πολύ φιλικός, ευγενικός και θέλει να πάει σχολείο όπως όλα τα άλλα δρακάκια. Ο μικρός δράκος Καρύδας αποφασίζει να τον βοηθήσει και πάνε μαζί στην σπηλιά των φαγανόδρακων για να αλλάξουν την γνώμη των γονιών του Όσκαρ και να τον αφήσουν να πάει σχολείο. Θα καταφέρουν άραγε να τους πείσουν ότι στο σχολείο μαθαίνουν ένα σωρό χρήσιμα πράγματα;







Οι ιστορίες αποτελεούνται από πολλά και μικρά κεφάλαια, καθιστώντας έτσι το βιβλίο ιδανικό για βραδινή ανάγνωση. Σίγουρα θα ακούσετε το "Άλλο ένα μαμά! Ένα ακόμα!", αλλά πιστέψτε με, θα το απολαύσετε και εσείς πολύ.

Ξέρετε, υπάρχουν τα βιβλία που είναι γραμμένα για παιδιά με ένα τρόπο που μοιάζει ότι απευθύνονται είτε σε πολύ μικρότερες ηλικίες, είτε σε πολύ μεγαλύτερες, κάνοντας τα παιδιά γρήγορα να τα βαρεθούν, διότι από την μία είναι πολύ απλά γραμμένα και εγκεφαλικά δεν τα διεγείρουν οπότε χάνουν το ενδιαφέρον τους και από την άλλη είναι αρκετά δύσκολα για να τα παρακολουθήσουν. Ε, ο Μικρός Δράκος Καρύδας είναι ακριβώς το αντίθετο. Γραμμένο ακριβώς όπως πρέπει για τις ηλικίες που απευθύνεται, με πλούσιες λέξεις και πολύχρωμες συναρπαστικές ιστορίες.


Απευθύνονται σε παιδιά από 5χρ και μπορείτε να δείτε περισσότερα για βιβλία στο site των εκδόσεων Μεταίχμιο εδώ και εδώ.

Σας φιλώ γλυκά!
 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου