Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Διαβάσαμε το ... Η Ερμιόνη και το κοτρόνι, του Stephen W. Martin




Η Ερμιόνη είναι ένα μικρό κοριτσάκι που θέλει ένα κατοικίδιο. Δεν την νοιάζει αν θα είναι σκυλάκι, γατάκι, χαμστεράκι ή ακόμα και γουρουνάκι. Θα ήταν ευχαριστημένη με οτιδήποτε. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε.
Μέχρι που οι γονείς της, της φέρνουν δώρο ένα ... κοτρόνι! Δεν είναι ακριβώς αυτό που ήθελε, και η αλήθεια είναι πως δεν ξέρει τι να το κάνει και πώς να το χειριστεί. Όμως η Ερμιόνη είναι παιδί, και όπως όλα τα παιδιά είναι από τη φύση του θετικό πλάσμα. Με αυτή τη διάθεση λοιπόν αποφασίζει να αντιμετωπίσει και το δώρο της.

Έτσι ανακαλύπτει πως το κοτρόνι είναι ένας φίλος που την ακούει χωρίς να τη διακόπτει, και μαθαίνει γρήγορα εντολές όπως "Μείνε"!  Βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα μια και πχ το να πάνε βόλτα δεν είναι τόσο διασκεδαστικό.



Γρήγορα όμως κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια και να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι. Σκάρωναν μαζί παιχνίδια κάνοντας τους σούπερ ήρωες, διαβάζουν μαζί βιβλία, και κάνουν υποβρύχιο κολύμπι στη θάλασσα. Είναι πολύ χαρούμενη που βρήκε τρόπους να παίζει με το κατοικίδιό της αλλά ταυτόχρονα στενοχωριέται γιατί θα θελε να την αγαπάει και αυτό όσο το αγαπάει και εκείνη.


 Όμως συμβαίνει η ανατροπή και όλα αλλάζουν! Τώρα οι γονείς της Ερμιόνης σκέφτονται πως τελικά δεν ήταν ακριβώς το κατοικίδιο που θα ήθελαν να έχουν!

Ένα πολύ διασκεδαστικό βιβλίο που σίγουρα θα κάνει τα παιδιά σας να χαχανίζουν καθώς βλέπουν τις προσπάθειες της Ερμιόνης να συμπεριφερθεί στο κοτρόνι σαν να είναι αληθινό κατοικίδιο. Με έξυπνο κείμενο ο συγγραφέας Stephen W. Martin καταφέρνει να αναδείξει τη σημασία της υπομονής αλλά και το πόσο σημαντική είναι η επίδραση της θετικής διάθεσης στην αντιμετώπιση των μικρών δυσκολιών της καθημερινότητας.
Πανέμορφη και μινιμαλιστική η εικονογράφηση από την Samantha Cotterill, με απλές γραμμές και χρώματα που παραπέμπουν σε άλλες εποχές παλιότερες.

Δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε:
1) να φτιάξετε το δικό σας κοτρόνι όπως στην παρακάτω εικόνα 

booknerdmommy

2) Tι θα διάλεγαν τα παιδιά για το τέλος της ιστορίας; Τι θα έβγαινε από το κοτρόνι;

3) Ποιο άλλο αντικείμενο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν κατοικίδιο; Θα μπορούσε να μας δώσει κάποια ανατροπή στο τέλος την ιστορίας μας όπως και το κοτρόνι;

4) Το ξέρετε πως το 1975 ο Gary Dahl, που δούλευε στην διαφήμιση, συνέλαβε την ιδέα να πουλήσει μια πέτρα για κατοικίδιο; Την έβαλε σε ένα κουτί με λίγα άχυρα για να είναι μαλακά σαν φωλιά και το διαφήμιζε σαν το τέλειο κατοικίδιο μια και δεν χρειάζεται να το ταϊζεις, να το πηγαίνεις βόλτα, να το κάνεις μπάνιο ή να το χτενίζεις. Επίσης δεν πεθαίνει ποτέ και δεν αρρωσταίνει και για να μην πούμε για το πόσο ήρεμο και υπάκουο είναι.


Για τον Dahl το να ετοιμάσει τα κατοικίδια και να τα πουλήσει δεν κόστιζε τίποτα. Τα πουλούσε 4 δολάρια το καθένα για 6 μήνες. Συνολικά 1,5 εκατομ τέτοια κατοικίδια αγοράστηκαν και ο Dahl έγινε εκατομμυριούχος!
Το 2012 το η Πέτρα κατοικίδιο βγήκε πάλι στις αγορές, και μάλιστα η
Rosebud Entertainment έχει αγοράσει τα δικαιώματα!
Δείτε περισσότερα εδώ και εδώ.



Το βιβλίο είναι κατάλληλο για παιδιά από 3χρ και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στο site των εκδόσεων Παπαδόπουλου εδώ.

Σας φιλώ γλυκά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου