Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Διαβάσαμε ... Η μεγάλη περιπέτεια του Φι και του Λι, της Λίνας Μουσιώνη

 

- Με λένε Φι!
-Εμένα Λι!
-Έχεις δει ουρά γοργόνας ασημένιας;
- Έχω δει μαργαριτάρι μεγάλο σαν φεγγάρι!

Δυο μικρά βοτσαλάκια, ο Φι και ο Λι ζουν στην ίδια παραλία αλλά δεν έχουν ανταλλάξει ούτε μία καλημέρα! Έχουν βρεθεί στο ίδιο κουβαδάκι, έχουν συναντηθεί πάνω στο ίδιο κάστρο από άμμο, έκαναν βουτιές μαζί εξαιτίας των διδύμων κοριτσιών, αλλά δεν έχουν μιλήσει ποτέ.



Ώσπου μια μέρα προσγειώνονται "απαλά στη ζαχαρένια σκόνη του βυθού", και βρέθηκαν δίπλα δίπλα. Μαγεύτηκαν από τα χρώματα και τα πλάσματα του βυθού και δεν ήξεραν τι να πρωτοθαυμάσουν. Κάπως έτσι ξεκινάει μια δυνατή φιλία και αγάπη και από εκείνη την ημέρα γίνονται αχώριστοι. Έπαιζαν, μάλωναν και φίλιωναν, αλλά στιγμή δεν χώριζαν. Όμως και πάλι χωρίστηκαν ...



και βρέθηκαν το ένα εδώ και άλλο εκεί καθώς μια μικρή τουρίστρια που έψαχνε για άσπρα βοτσαλάκια πήρε τον Φι και τον έβαλε στην τσέπη της.

Ήταν ανάγκη να πάθω τέτοιο κακό;
Να χάσω τον τόπο μου;
Να χάσω τους φίλους μου;
Και το χειρότερο...,
να χάσω τον κολλητό μου;
Πώς θα ζήσω τώρα μόνο και έρημο 
μέσα σ' αυτή την άβολη τσέπη;

Όμως όλα μπορούν να συμβούν, και τα μικρά βοτσαλάκια, θα κάνουν τα ταξίδια τους αλλά πάντα θα βρίσκουν το φιλαράκι τους.

 


Η συγγραφέας Λίνα Μουσιώνη, έρχεται με αυτό το βιβλίο να μας μιλήσει για την αληθινή φιλία χρησιμοποιώντας μυρωδιές και γεύσεις καλοκαιριού. Να μας θυμίσει τι σημαίνει "καρδιακός φίλος"  μέσα από τις περιπέτειες και τα ταξίδια του Φι και του Λι. Και είναι αλήθεια ότι η ιστορία τούτη σε ταξιδεύει μακριά, σου ξυπνάει μνήμες από τους δικούς σου φίλους καρδιάς, που παρόλη την απόσταση, παρόλο τον χρόνο που μεσολαβεί μέχρι να ξαναβρεθείτε, μόλις μιλήσετε, από την πρώτη κουβέντα ήταν σαν να μην χωρίσατε ποτέ!
Η εικονογράφηση από την Βανέσσα Ιωάννου κατορθώνει με μαγικό τρόπο μέσα από τις εικόνες της να μας μεταφέρει την ζέστη του καλοκαιριού, την αλμύρα της θάλασσας, και όλη τη συναισθηματική διάθεση που αποπνέει το κείμενο.

Ένα παραμύθι ποιητικό, ανθρώπινο και αισιόδοξο, όχι μόνο για τη φιλία, αλλά και για την ομορφιά των μικρών στιγμών!

Κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική και μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου