Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Πάρτυ γενεθλίων: Ο Θησαυρός της μαντάμ Λε Βον!


Η Χριστιάννα μου (11 χρ πλέον) ήθελε να κάνουμε πάρτυ για τα γεννέθλιά της. Όχι όμως στο σινεμά, ούτε σε κάποιον εξωτερικό χώρο. Ήθελε στο σπίτι μας!

Το βασικό μου πρόβλημα (αν ξεπεράσουμε τις ώρες προετοιμασίας και τις ώρες καθαρισμού του χώρου μετά το πάρτυ) ήταν τι θα κάνουν τα παιδιά 4 ώρες (τόσες είχε βάλει όρο)! Και δεν είναι ότι δεν θα βρίσκανε κάτι να κάνουν, παιδιά είναι άλλωστε πάντα βρίσκουν, αλλά ήθελα να είναι κάτι διαφορετικό.

Συζητώντας η ιδέα ήρθε από τη Χριστιάννα : "Θα έχουμε γρίφους και θα λύσουν ένα μυστήριο".
Έτσι πιάσαμε τα μολύβια μας και αρχίσαμε να γράφουμε. Και επειδή η διαδικασία είχε πολλή πλάκα και τα παιδιά το απόλαυσαν σκέφτηκα πως πρέπει οπωσδήποτε να το μοιραστώ μαζί σας!

Η ιστορία λοιπόν είχε ως εξής:

Κλέψανε τον θησαυρό της μαντάμ Λε Βον και δυστυχώς ο ντετέκτιβ που το είχε αναλάβει εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Όλο το σπίτι το είχε ψάξει πριν την εξαφάνισή του ο ντετέκτιβ και είχε συλλέξει ελάχιστα στοιχεία. Μένει μόνο ένας χώρος. Ο κλέφτης πιθανότατα να προσπαθεί να φύγει από τη χώρα και να χάσουμε τα ίχνη του για πάντα, για αυτό και έχουμε λίγο χρόνο στη διάθεσή μας.

Η πρόσκληση ήταν ο πρώτος γρίφος που θα έπρεπε να λύσουν τα παιδια. Βλέπετε, το μέρος, η ώρα και η ημερομηνία δεν μπορούσαν να φαίνονται γιατί αν έπεφτε στα χέρια του κλέφτη μπορεί να μας έκανε σαμποτάζ! Για αυτό και έπρεπε να είμαστε και μασκερεμένοι ώστε να μοιάζει με πάρτυ!

 Ήρθαν όλοι οι "ντετέκτιβ" στην ώρα τους ακριβώς.
Μαζευτήκαμε στο σαλόνι και τους έβαλα στο πνεύμα της ιστορίας λέγοντάς τους αυτά που σας περιέγραψα παραπάνω.

Μπήκαν στον χώρο που τον είχαμε διαμορφώσει κατάλληλα και αρχίσαν το ψάξιμο. Στους τοίχους είχα κολλήσει ίχνη και ερωτηματικά από μαύρο χαρτόνι ενώ στα σημεία που δεν έπρεπε να ψάξουν είχα βάλει  ασπρο-κόκκινη ταινία.

Ανάμεσα στα πολλά που θα έβρισκαν ψάχνοντας ήταν 7 γρίφους, το ημερολόγιο της μαντάμ Λε Βον -που είχε πληροφορίες για γρίφους και όχι μόνο-, το σημειωματάριο του ντετέκτιβ (που είχε εξαφανιστεί) και μία λίστα με τους πιθανούς υπόπτους η οποία ήταν χωρισμένη σε 2 κομμάτια χαρτί.
 Αρχικά έπρεπε να βρουν και να λύσουν τους 7 γρίφους, οι οποίοι ήταν κρυμένοι σε διάφορα σημεία (μέσα στο ημερολόγιο της μαντάμ, στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου της - ένα ροζ παιδικο- μεσα σ' ένα κλειδωμένο μπαουλάκι, μέσα στο βάζο με τα λουλούδια κλπ). Οι λέξεις που έβρισκαν από τους γρίφους, τους έδιναν 7 γράμματα, τα οποία θα έπρεπε να συνθέσουν για να βρουν το όνομα του πληροφοριοδότη, που ήταν ο μπαμπάς μας. Αυτός στην συνέχεια τους έδινε ένα αριθμό.
Αν είχαν βρει τη λίστα με τους υπόπτους ήταν σχετικά εύκολο να μαντέψουν πού αντιστοιχεί ο αριθμός που τους έδινε ο πληροφοριοδότης. Έφταναν λοιπόν στο όνομα του ληστή που ήταν ΡΙΤΑ ΧΝΑΣΙΝ. Όμως δεν ήταν το σωστό ακριβώς! Έπρεπε να κάνουν αναγραμματισμό, και αυτή η πληροφορία τους δινόταν μέσα από το σημειωματάριο του ντετέκτιβ, που για να την εντοπίσουν θα έπρεπε να το διαβάσουν όλο.
Ο αναγραμματισμός τους οδηγούσε στη "ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ", Εκείνη τους έδινε τελικά μια τσάντα όπου μέσα ήταν ο θησαυρός όμως ήταν σφραγισμένη με ένα λουκέτο. Ο τριψήφιος κωδικός για να το ανοίξουν δινόταν μέσα από 3 φωτογραφίες του Γιώργου διάσπαρτες και κρυμμένες και αυτές στο χώρο.

Το όλο παιχνίδι κράτησε περίπου 50 λεπτά και ο θησαυρός ήταν γλυκίσματα τα οποία έφαγαν με ενθουσιασμό!

Τέλος βγάλαμε όλοι φωτογραφία χρησιμοποιώντας αξεσουάρ μεταμφίεσης που βρήκα σε γνωστό πολυκατάστημα. Στο συγκεκριμένο σημείο του τοίχου είχα φτιάξει αυτές τις μαύρες γραμμές που βλέπουμε σε φωτογραφίες αστυνομικές (που δείχνουν το ύψος του φωτογραφιζόμενου).


Αν και η προετοιμασία ήταν απαιτητική, καταφέραμε να το οργανώσουμε έτσι ώστε να τα προλάβουμε όλα!

Περάσαμε ένα πολύ όμορφο απόγευμα!

Σας φιλώ γλυκά!




3 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφη ιδέα και απλή και ευρηματική η διακόσμηση! Οι προετοιμασίες είναι πάντα απαιτητικες, αλλά η χαρά των παιδιών μας αποζημιώνει! Μαρίνα Γκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή