Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Βιβλία για την αγάπη!



Μια και πλησιάζει η γιορτή της αγάπης σκέφτηκα να σας προτείνουμε βιβλία που έχουμε διαβάσει και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μιλούν για την αγάπη!


Ξεκινάμε με το πολύ αγαπημένο  "Το πουλί που το λέγανε Αγάπαμε" (δείτε εδώ τι είχαμε γράψει για αυτό το βιβλίο).

Το πουλί που το λέγανε Αγάπαμε θέλει να βρει το ταίρι του. Μα όσο κι αν στολίζεται, όσο κι αν φτιάχνει μια όμορφη φωλιά, όσο κι αν τραγουδά, όσο κι αν παρακαλά, μένει πάντα μόνο. Μέχρις ότου η σοφή του φιλενάδα, η Κουκουβάγια, του μαθαίνει τον τρόπο, από πουλί Αγάπαμε να γίνει πουλί Σαγαπάω. Και τότε όλα αλλάζουν... Μια τρυφερή και υπέροχα εικονογραφημένη ιστορία με το μήνυμα "ότα δίνεις αγάπη, τότε αυτή γυρίζει πίσω".


Στο "Ο κουρέας της Σεβίλλης" ο κόμης Αλμαβίβα προκειμένου να νυμφευτεί την αγαπημένη του Ροζίνα, που ο ηλικιωμένος κηδεμόνας της, Ντον Μπάρτολο, προορίζει για τον εαυτό του, καταφεύγει σε διάφορα τεχνάσματα. Με την βοήθεια του κουρέα Φίγκαρο, ο οποίος μπαινοβγαίνει χωρίς δυσκολία στην κατοικία του Ντον Μπάρτολο, ο Αλμαβίβα επιτυγχάνει.
Η έκδοση που σας προτείνουμε είναι μοναδική. Περιέχει το παραμύθι με λίγες εικόνες, αλλά συνοδεύεται από ένα υψηλής αισθητικής CD, με πολύ ποιοτική (ακουστικά) μουσική και υψηλών προδιαγραφών φωνές. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την όπερα με μοναδικό τρόπο, χωρίς να τα κουράζει!
Δείτε περισσότερα στο άρθρο μας εδώ.
 
Το "Θα σ' αγαπώ ό,τι κι αν γίνει",  είναι ένα βιβλίο για την αγάπη και την αποδοχή. Το μικρό αλεπουδάκι, φοβάται πως η συμπεριφορά του θα κάνει τη μαμά του να μην το αγαπάει. Εκείνη θα του αποδείξει πως πάντα θα το αγαπάει ... όπως και αν είναι.

Αγάπησα το "..Κι αν πέσεις θα σε πιάσω", από την πρώτη σελίδα. Απευθύνεται σε μικρά παιδιά (μεταξύ μας, όχι μόνο...)  και μας μιλάει για το πόσο σημαντικό είναι να αγαπάμε και να φροντιζουμε ο ένας τον άλλο. Δείτε τι γράψαμε για αυτό εδώ.


Άλλο ένα βιβλίο για την αγάπη της μητέρας προς το παιδί της (προς το κοριτσάκι της στο συγκεκριμένο αλλά κυκλοφορεί αντίστοιχο, από άλλο εκδοτικό,  και για τα αγοράκια). Το ξεχώρισα για την τρυφερότητά του και για το ότι πραγματικά νομίζω πως εκφράζει απόλυτα τα συναισθήματα όλων των μαμάδων! Ξεχειλίζει από αγάπη! Δείτε περισσότερα εδώ.

Οι ομπρελίτσες μόλις ήρθαν στα χέρια μας. Ένα τρυφερό βιβλίο για την αγάπη που ξέρει να υπομένει. Μόλις το διαβάσουμε θα σας πούμε περισσότερα! Στο μεταξύ ρίξτε μια ματιά στο site της Ελληνοεκδοτικής εδώ.

Ο Ερωτόκριτος είναι ο δικός μας Ρωμαίος! Μια ιστορία αγάπης την οποία η κόρη μου ήθελε να παίζουμε θεατρικό μέσα στο σπίτι ...συνέχεια! Μου άρεσε γιατί η πριγκίπισα έχει πείσμα και ισχυρή προσωπικότητα, δεν διστάζει να μείνει σταθερή στα θέλω της και να παλέψει μέχρι τέλους για αυτά που εκείνη αγαπά!
Η συγκεκριμένη έκδοση που σας προτείνουμε είναι αυτή που έχουμε και η οποία έχει μοναδική εικονογράφιση και καταπληκτικό κείμενο.

Η ιστορία του μολυβένιου στρατιώτη που η αγάπη του με την μπαλαρίνα δοκιμάστηκε πολύ. Ένα καταπληκτικό βιβλίο με πολύ ιδιαίτερη εικονογράφηση, ό,τι πρέπει για τους μικρούς μας βιβλιοφάγους!

"Το δέντρο που έδινε" προσωπικά πιστεύω πως είναι ύμνος για την αγάπη. Την αγάπη που δεν περιμένει τίποτα. Την αγάπη που μόνο δίνει. Δείτε περισσότερα εδώ.

Και δύο διαφορετικά βιβλία για την αγάπη.
Στο πρώτο , "οδός Αγοράς, τέρμα!" η αγάπη μέσα από την προσφορά.  Πολύ γλυκό και τρυφερό βιβλίο. Αν θέλετε να δείτε τι είχαμε γράψει για αυτό το βιβλίο ρίξτεμια ματιά εδώ.


Το δεύτερο, "Το δάσος που κοιμόταν", μια ιστορία αγάπης που την βλέπουμε από διαφρορετική οπτική γωνία. Μπορεί να μην είναι αμιγώς για την αγάπη, αλλά νομίζω πως η εικονογράφηση σου βγάζει  αυτό το συναίσθημα. Δείτε το σχετικό άρθρο μας και θα πιστεύω θα με νιώσετε!


Έχετε να μας προτείνετε και εσείς παιδικά βιβλία για την ημέρα του Βαλεντίνου;

Σας φιλώ γλυκά!

2 σχόλια:

  1. Χαίρεται. Ναι και ένα ακόμη. " Ο μυστικός καθρέφτης "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε πολύ πολύ για την όμορφη βιβλιοπρόταση! Θα το κοιτάξουμε σίγουρα!

      Διαγραφή