Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Διαβάσαμε το νέο χριστουγεννιάτικο βιβλίο της Πένι Πέπερ!

 
Η τελευταία φορά που είδα το βιβλίο "Πένι Πέπερ - Σαμποτάζ στα Χριστούγεννα" από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, ήταν την ημέρα που έφτασε στο σπίτi μας. Η Χριστιάννα το πήρε και άρχισε να χοροπηδά σαν κατσικάκι από τη χαρά της:



Το ακούμπησα στο γραφείο μου (η Χριστιάννα είχε άλλο βιβλίο και διάβαζε εκείνο το διάστημα) με σκοπό να το μελετήσω την επομένη για να σας γράψω σχετικά. Όμως το βιβλίο εξαφανίστηκε ... μυστυριωδώς!
Αν και είχα ένα ύποπτο, δεν είχα αποδείξεις. Όσο και να έψαχνα δεν το έβρισκα. Η αλήθεια είναι βέβαια πως δεν αναζήτησα και τόσο αναλυτικά γιατί όπως σας είπα είχα κάποιες υποψίες και ημουν σίγουρη πως δεν θα αργήσει να φανερωθεί. Όπως προέβλεψα, δεν χρειάστηκε να περιμένω για πολύ.
Μετά από τρεις μέρες καθώς ήμουν χωμένη στον υπολογιστή γράφοντας ένα ακόμα άρθρο, η Πένι Πέπερ προσγειώθηκε μπροστά μου.
- Τώρα μπορείς να το πάρεις! Το διάβασα και πρέπει οπωσδήποτε να το διαβάσεις και εσύ, μου δήλωσε η Χριστιάννα μου.
Ακριβώς όπως το υποψιαζόμουν! Όχι μονο το διάβασε μεσα σε λίγο χρόνο, αλλά το ευχαριστήθηκε πολύ!


Σε αυτή την περιπέτεια η αγαπημένη Πενι Πέπερ και η ντετεκτιβοσυμμορία της μαθαίνουν για τα πρώτα εξαφανισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Στην αρχή θεωρούν ότι είναι απλώς τυχαίο. Σύντομα όμως τα πράγματα ξεκαθαρίζουν: είναι δουλειά ενός κατά συρροή δράστη. Μια ολόκληρη φυτεία δέντρων καίγεται, μια άλλη προσβάλλεται από μια σπάνια αρρώστια, εξαφανίζονται παραγγελίες και κάποιος κλέβει από τα μπαλκόνια τα τελευταία έλατα. Για την Πένι και Σια αυτό είναι ανήκουστο. Χριστούγεννα χωρίς δέντρο είναι σαν... δεν είναι τέλος πάντων Χριστούγεννα. Τα κορίτσια κάνουν υπομονή και δεν αργούν να πέσουν πάνω σε ένα καυτό ίχνος...

Άλλη μια περιπέτεια με πολλή δράση και γέλιο που είμαι σίγουρη πως τα παιδιά σας θα ξετρελλαθούν. Το κείμενο "ζωντανεύει" με τις γραμματοσειρές που εναλλάσονται δίνοντας και το ανάλογο για την κάθε περίσταση ύφος. Η εικονογράφηση με τα ασπρόμαυρα σκιτσάκια που μπλέκεται με το κείμενο, κάνουν την ανάγνωση περισσότερο παιχνιδιάρικη και απολαυστική.
Θεωρώ πως ειδικά για παιδάκια που θεωρούν τα βιβλία βαρετά
, η συγκεκριμένη σειρά μπορεί να αποτελέσει το κλειδί που θα "ξεκλειδώσει" την πόρτα προς την φιλαναγνωσία. Το εύκολο και διασκεδαστικό κείμενο γεμάτο ευτράπελα βοηθάει το παιδί να απολαύσει την ιστορία, να αγαπήσει την μικρή ντετέκτιβ και να αναζητήσει και τις συνέχειες.
 
Διαβάστε εδώ τι έχουμε γράψει και για τα άλλα βιβλία της Πένι Πέπερ.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ. Προτείνεται για παιδάκια 9+.

Σας φιλώ γλυκά!

6 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε πολύ για την ευακιρία!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θέλετε να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να αφήσετε μήνυμα στο αντίστοιχο άρθρο. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  2. Ευχαριστουμε παρα πολυ για το δωρακι!! Μακαρι να κερδισω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θέλετε να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να αφήσετε μήνυμα στο αντίστοιχο άρθρο. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  3. Ευαγγελία Τσακιράκη21 Νοεμβρίου 2017 στις 1:53 π.μ.

    Τελειο δωρο! Ευχαριστουμεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θέλετε να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να αφήσετε μήνυμα στο αντίστοιχο άρθρο. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή