Η καινούργια περιπέτεια του πιο διάσημου ντετέκτιβ είναι
εδώ! Το νέο βιβλίο του Κλουζ με τίτλο "Η πίπα του Σέρλοκ" κυκλοφόρησε
και για άλλη μια φορά δεν μας απογοήτευσε!
Αυτή τη φορά ο ντετέκτιβ Κλουζ θα γνωρίσει τον πιο διάσημο ντετέκτιβ του κόσμου: τον θρυλικό Σέρλοκ Χόλμς. Δηλαδή, όχι τον ίδιο αυτοπροσώπος, αλλά την πίπα του. Δυστυχώς όμως κάποιος την έκλεψε από το καινούργιο Μουσείο Ντετέκτιβ της πόλης και αφού η δουλειά του Κλουζ είναι να λύνει μυστήρια αναλαμβάνει την υπόθεση. Xρησιμοποιώντας την υπομονή, την επιμονή, την εξυπνάδα του και ... φυσικά τις αγαπημένες του τσίχλες θα καταφέρει να τις βρει. Αλλά εκεί γεννιούνται μεγαλύτερα ερωτήματα... Τελικά τι κρύβεται πίσω απο την λύση του μυστηρίου; Μήπως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα;
Μια ακόμα περιπέτεια διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα που κρατάει τον μικρό αναγνώστη μέχρι τέλους. Να σας πω μόνο ότι η Χριστιάννα μου το διάβασε σε 2 βράδια ... καθημερινές!
Ο μικρός βοηθός του Κλούζ τρώγοντας το πρωινό του και μελετώντας το νέο μυστήριο, μονολογεί: "Όπου υπάρχει καπνός...υπάρχει και μία πίπα!" |
Ξέρετε πώς "γεννήθηκε" ο μικρός αυτός ντετέκτιβ;
Ο συγγραφέας Γίργκεν Μπανσέρους έκανε διάφορα επαγγέλματα: δημοσιογράφος, συγγραφέας, δάσκαλος και επιστημονικός ερευνητής. Γυρω στο 1990 η οικογένειά του δεν τα πήγαινε και τόσο καλά οικονομικά, τα βιβλία δεν πήγαιναν πολύ καλά και σκέφτηκε οτι πρέπει να γράψει κάτι που θα του αποφέρει χρήματα. Εκείνο το διάστημα είχε ήδη δουλέψει ως αστυνομικός ρεπόρτερ και η κόρη του του Καταρίνα του παραπονιόταν πόσο βαρετά είναι τα αστυνομικά μυθιστορήματα. Σκέφτηκε λοιπόν να γράψει ο ίδιος μια τέτοια αστυνομική ιστορία που να αρέσει στην κόρη του, μια ιστορία χωρίς έχει βία και αίματα φυσικά μια και θα για το παιδί του. Θα έγραφε μονο ένα βιβλίο, δεν είχε στο μυαλό του ολόκληρη σειρά. Αυτό που ακολούθησε δεν το περίμεναν ούτε εκείνος ούτε ο γερμανός εκδότης του.
Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8+ και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για αυτό εδώ.
Σας φιλώ γλυκά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου