Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Μπορείς να αποδράσεις από το εργαστήριο το ΔΡ. Tom, Cat; από τον Χρήστο Μαλλιαράκη



Μου αρέσουν τα μαθηματικά. Τα σπούδασα όχι από τύχη, αλλά από αγάπη.
Ξέρετε πως μου αρέσουν τα παιχνίδια και τα βιβλία και όσοι μας παρακολουθούν και στο facebook ίσως είδαν και την νέα μας αγάπη: τα escape rooms.
Μετά από τα παραπάνω μπορείτε εύκολα να καταλάβετε την χαρά μου και τον ενθουσιασμό μου για το βιβλίο που θα σας μιλήσω!
Και σήμερα θα είναι από τις λίγες φορές που το βιβλίο δεν απευθύνεται στους θησαυρούς μας, αλλά σε πιο μεγάλα παιδιά!


Ο Χρήστος Μαλλιαράκης λοιπόν μας προκαλεί:
"Μπορείς να αποδράσεις από το εργαστήριο του ΔΡ. Tom Cat;"
και εννοείται πως δεν θα άφηνα την ευκαιρία!




1000 (!) δωμάτια
με γρίφους μας περιμένουν για να λύσουμε και μυστικούς κωδικούς για να σπάσουμε ώστε να καταφέρουμε να αποδράσουμε τελικά από το εργαστήριου του περήφημου και ιδιόρρυθμου επιστήμονα ΔΡ. Tom Cat, ειδήμων στην τεχνιτή νοημοσύνη και κατόχου βραβείο Turing.

Μαζί με μια παρέα 5 παιδιών, τους ήρωες της ιστορίας, εξοικειωνόμαστε με τις βασικές δομές του προγραμματισμού (μεταβλητές, πίνακες, δομή επανάληψης και επιλογής, ακολουθία Fibonacci) και μαθαίνουμε τα "μυστικά" της πληροφορικής με παιγνιώδη τρόπο.

Κάθε δωμάτιο είναι αφιερωμένο και σε ένα μεγάλο "Γίγαντα" της Πληροφορικής και ο εκπαιδευτικός προσανατολισμός του βιβλίου είναι όχι μόνο ο αναγνώστης να γνωρίσει τα επιτεύγματα των μεγαλύτερων επιστημόνων της Πληροφορικής, αλλά και μέσα από τους γρίφους να μάθει βασικές δομές προγραμματισμού.

Οι λίγο πιο εξικοιωμένοι με τον προγραμματισμό αναγνώστες μπορούν χρησιμοποιώντας τα QRCodes να επιλύσουν και προγραμματιστικά τον ζητούμενο κάθε φορά γρίφο, δοκιμάζοντας τις δυνατότητές τους.

Το βιβλίο είναι ένα graphic novel που σκοπός του είναι να ιντριγκάρει τον εγκέφαλο και να σας εισάγει στην αλγοριθμική λογική και στην προγραμματιστική σκέψη.

Πέρα από τους γρίφους και τα τους κώδικες μου άρεσε ιδιαίτερα και το κομμάτι με την ιστορία πίσω από κάθε επιστήμονα που συνοδεύεται και με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2017 και ήδη έφτασε τα 15.000 αντίτυπα. Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στο site της Ελληνοεκδοτικής εδώ.

Σας φιλώ γλυκά! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου