Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Διαβάσαμε το ... Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας, της Dodie Smith



Όταν έπιασα αυτό το βιβλίο στα χέρια μου ήμουν προκατειλημμένη. Συνήθως οι μεταφορές, σε εικονογραφημένο βιβλίο προσαρμοσμένο για μικρές ηλικίες, ταινιών  ή βιβλίων που απευθύνονται σε μεγαλύτερα παιδιά είναι επιεικώς χάλια.
Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας ήταν και είναι από τα αγαπημένα μου παιδικά έργα. Έτσι είχα όπως καταλαβαίνετε ήδη αυστηρά κριτήρια.



Για να σας γράφω λοιπόν για αυτό προφανώς έπεσα έξω. Και πολύ χαίρομαι! 
Η ιστορία είναι η γνωστή: Η Μίσις και ο Πόγκο, που είναι 2 σκυλιά Δαλματίας, θα αποκτήσουν κουτάβια. Μεγάλη χαρά γεμίζει το σπιτικό τους όταν γεννιούνται τα μικρά.
 

 Μεγαλύτερη χαρά όμως έχει η Κρουέλα Ντε Βιλ που ονειρεύται να φτιάξει ένα παλτό από την γούνα των πανέμορφων μικρών. Καταφέρνει και τα απαγάγει, αλλά η Μίσις και ο Πόγκο δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Θα γυρίσουν τον κόσμο ανάποδα για να σώσουν τα κουτάβια τους.

Η διασκευή έγινε από τον Peter Bentley και η απόδοση από την Αργυρώ Πιπίνη και οι δυό έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά. Μέσα σε 40 σελίδες υπάρχουν τα ουσιαστικά σημεία της ιστορίας χωρίς κενά και έτσι η πλοκή έχει μια συνέχεια. 

Η πλούσια εικονογράφηση, από τον Steven Lenton, που πιάνει ολόκληρες τις 2 σελίδες, δίνοντας έτσι πρωταγωνιστικό ρόλο στην εικόνα, ζωντανεύει την ιστορία με μοναδικό τρόπο.



Η Dodie Smith είναι η συγγραφέας της διάσημης και πολυαγαπημένης ιστορίας η οποία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1965. H Smith είχε 9 σκυλιά Δαλματίας, ένα από τα οποία το έλεγαν Πόγκο και η έμπνευση  για το παραμύθι γεννήθηκε όταν ένας φίλος της έκανε το σχόλιο για τα σκυλιά της "Ω, θα γινόταν πολύ όμορφη γούνα". Και η γέννηση 15 μικρών κουταβιών όντως συνέβει στο σπίτι της!


Το βιβλίο προτείνεται για παιδάκια 4+ και αν θέλετε να μάθετε περισσότερα μπορείτε να ρίξετε και μια ματιά στο site των εκδόσεων Παπαδόπουλος εδώ.

Σας φιλώ γλυκά!

πηγές
- http://mentalfloss.com
-https://ohmy.disney.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου