Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Μια διαφορετική συλλογή ή αλλιώς .....debugging mum!!!

Σήμερα θα σας μιλήσω για μία από τις  συλλογές της Χριστιάννας.
Δεν είναι μια συνηθισμένη συλλογή από γραμματόσημα, ή απο κούκλες ή από αυτοκολλητάκια (αν και έχουμε από όλα τα προηγούμενα).
Είναι συλλογή από έντομα.
Από μικρή της άρεσαν πολύ όλων των ειδών τα έντομα.
Από όμορφες πεταλούδες και πασχαλίτσες μέχρι ονίσκους, κουνούπια, ακρίδες κλπ.
Εδώ πρέπει να τονίσω πως κανένα από τα έντομα αυτά δεν το πιάσαμε ζωντανό. Δεν ξέρω τι συμβαίνει αλλά αρχίζω να πιστεύω πως πραγματικά ισχύει αυτό που λένε ότι "το σύμπαν ακούει" και αυτό που θέλεις στο στέλνει ένα πρωί στο κατώφλι του σπιτιού σου όπως ανοίγεις την πόρτα... ή σε μία βόλτα στην εξοχή το προσγειώνει στα πόδια σου! 
Έτσι με αργούς ρυθμούς, 3-4 χρόνια τώρα, η κόρη μου έχει καταρθώσει να έχει μια αρκετά πλούσια, αν υπολογίσεις τον τρόπο που τα βρίσκουμε, συλλογή.


Φυσικά κάθε φορά που προσθέτουμε ένα στην συλλογή μας το βάζουμε σε ξεχωριστό κουτάκι, και ψάχνουμε σχετικές πληροφορίες.

Τελευταία παραγγείλαμε τα παρακάτω εκπληκτικά βιβλία!

Το πρώτο λέγεται "ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ" και μάλιστα το είχε όπως βλέπετε σε πολύ καλή προσφορά!


Περιέχει μέσα ένα μοντέλο σκαθαριού που το συναρμολογείς, καθώς επίσης και μεγεθυντικό φακό, πινέλο και θήκη για να βάλεις ένα έντομο.




Συνοδεύεται από ένα βιβλιαράκι με διάφορες πληροφορίες και από ένα λαβυρινθο που το συναρμολογείς, με οδηγίες για το πώς μπορείς να παρατηρήσεις την συμπεριφορά του εντόμου μέσα σε αυτό! Δεν το έχουμε χρησιμοποιήσει ακόμα.
Περιττό να σας πω πόσο ενθουσιάστηκε η Χριστιάννα!
Το άλλο βιβλίο είναι το ΖΩΥΦΙΑ από τις εκδόσεις Πατάκη. Περιέχει πολύ όμορφες φωτογραφίες, με ομαδοποιημένες τις πληροφορίες για να μπορείς να δεις τις διαφορές και την ποικιλομορφία των εντόμων. Είναι καταπληκτικό!!!!





Και τώρα να σας δώσω μια ιδέα από την συλλογή μας!
Όπως θα δείτε περιέχει διάφορα έντομα.
Δεξιά είναι πεταλούδες, πάνω μια σαρανταποδαρούσα, στο κέντρο με ανοιγμένα φτερά το σκαθάρι του φοίνικα, στο στριγγυλό βαζάκι μια μια μικρή ακρίδα (την οποία την βρήκα στο ποτήρι με το νερό μου πνιγμένη), κάτω από αριστερά μέλισσα, τζιτζίκι, άλλη μια μύγα και ο αγαπημένος της Χριστιάννας ονίσκος.

Αριστερά σκαθάρι, και δίπλα μια σφήκα

Αυτή η πανέμορφη και αρκετά μεγάλη πεταλούδα προσγειώθηκα στην πόρτα του σπιτιού μας. Δεν χώραγε στο προηγούμενο κουτί και έχει δικό της "σπίτι"!

Μια πανέμορφη λιβελούλα!

Δεν σας κρύβω πως όταν ήρθε η Χριστιάννα την πρώτη φορά με ψόφιο έντομο και ήθελε να το κρατήσει η πρώτη μου σκέψη ήταν "Αηδία!!!" αλλά ευτυχώς νίκησε η περιέργεια μια και σκέφτηκα πως ποτέ πραγματικά δεν έχουμε παρατηρήσει από τόσο κοντά ένα τζιτζίκι. Και πόσα πράγματα θα είχαμε χάσει αν έμενα στην πρώτη σκέψη!
Οπότε η συμβουλή της ημέρας είναι: Την επόμενη φορά που το παιδί σας ζητήσει κάτι πριν αρνηθείτε σκεφτείτε "Είναι προσωπική άποψη η άρνηση που νιώθω;"
Τα παιδιά έχουν την μαγική ικανότητα να μας μάθουν τόσα πολλά αν τα ακούσουμε!!!

Σας φιλώ γλυκά!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου