Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

O τζίτζικας και ο μέρμηγκας... μια χριστουγεννιάτικη ιστορία!

Illustration by Tim Bower


Είναι από αυτές τις στιγμές που νιώθεις τόσο μεγάλη χαρά και ευλογία που γνωρίζεις ταλαντούχους και υπέροχους ανθρώπους.
Η γλυκιά μου φίλη Μαρία Κασμιρλή (δασκάλα στην πόλη που ζούμε) αγαπάει πολύ την δουλειά της και τα παιδιά και δίνει στην εκπαίδευση μια άλλη διάσταση.
Δεν μένει στα τετρημένα και στην ύλη του βιβλίου..... δεν την ενδιαφέρει η στείρα μάθηση....


Δίνει στα παιδιά αυτό ακριβώς που χρειάζονται .... έμπνευση, αγάπη για μάθηση, ελευθερία... Εμπνέεται και δημιουργεί project για το μάθημα της ακόμα και από κάτι απλό , μικρό και ξαφνικό....όπως τον απρόσμενο επισκέπτη που μπήκε στην τάξη που δίδασκε....μία ακρίδα!
Αυτή η μικρή ακρίδα της έδωσε την αφορμή να ξεκινήσει μία δημιουργική εργασία με τα παιδιά και να εμπλέξει τόσες θεματικές ενότητες.... πολιτισμό, ηθική, παραμύθια, βιολογία, δημιουργική γραφή, γεωγραφία, κουλτούρα, κλπ.....

Για να τα πάρουμε τα πράγματα όμως με τη σειρά.


Μια μέρα, εκει που έκαναν μάθημα, μια περίεργη ακρίδα μπήκε μέσα στην αίθουσα. Η δασκάλα, αντί να την διώξει ή να την "εξολοθρεύσει", έκανε το εξής μοναδικό δώρο στα παιδιά.... την άφησε να μείνει μέσα στην τάξη!
Η ακρίδα κατάλαβε πως εδώ δεν ειναι μια συνηθισμένη τάξη, με συνηθισμένα παιδιά και συνηθισμένη δασκάλα. Εδώ είναι μια μοναδική τάξη! Και αφού τα παιδιά της έκαναν την χάρη να την αφήσουν ήσυχη να εξερευνήσει την αίθουσα είπε και αυτή να τους κάνει ένα δώρο. Αποφάσισε να κάτσει λίγο παραπάνω να τα γνωρίσει. Έγινε "φίλη" τους. Σε τέτοιο σημείο που πια δεν τα φοβόταν και πήδαγε στα χεράκια τους. Μάλιστα μερικά την έβαλαν σε κουτάκι και την πήγαν σπίτι για να την γνωρίσουν και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους και την επόμενη την έφερναν πίσω στην τάξη.
Και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα....

θα μου πείτε τι σχέση έχουν όλα αυτά με τα Χριστούγεννα..... Τα παιδιά με την βοήθεια της εκπληκτικής δασκάλας τους έφτιαξαν την δική τους χριστουγεννιάτικη ιστορία με αφορμή την νέα τους φίλη.
Δείτε το παρακάτω βίντεο που τράβηξε η Μαρία με τα "παιδιά" της και θα εκπλαγείτε με την δημιουργικότητα και την φαντασία τους!





Τυχερά τα παιδιά που έχουν τέτοιους δασκάλους!

Δείτε και την κάμπια που κάναμε και εμεις project!

Η γνώση μπλέκει τόσο όμορφα με το παιχνίδι!

Σας φιλώ γλυκά!

2 σχόλια:

  1. Βανέσα, μπράβο σου που μοιράστηκες τη δουλειά αυτής της υπέροχης δασκάλας!Ως φιλόλογος εκτιμώ πολύ τους εκπαιδευτικούς που κάνουν τόσα πράγματα πέρα από τη "δουλειά" τους!Σ'ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή σου στην αντίστροφη μέτρηση και αυτή τη βδομάδα! Πέρνα αύριο από το μπλογκ για να δεις όλες τις συμμετοχές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ αγαπημένη μου!!
      Είναι πραγματικά μια υπέροχη δασκάλα και ένας μοναδικός άνθρωπος!!!
      Φιλια πολλα!

      Διαγραφή