Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Εβδομαδιαία σποράκια χαρούμενης μάθησης....6η εβδομάδα!

Μπάνια στη Χερσόνησο (Κρήτη)
 Αυτό τον καιρό περνάμε φανταστικά. Έρχονται συνέχεια συγγενείς από μακριά να μας επισκευθούν, από όλα τα μήκη της Γης: Ελλάδα, Αυστραλία, Αμερική!! Τα παιδιά έχουν ενθουσιαστεί που γνωρίζουν κάθε τόσο και νέα ξαδέρφια!
Αυτή η εβδομάδα είναι "εβδομάδα χαλάρωσης" (όσο μπορεί να είναι για μια μαμά με 2 δραστήρια παιδιά...καταλαβαίνετε), καθώς φύγανε οι πρώτες επισκέψεις και περιμένουμε απο Δευτέρα τις επόμενες.
Έτσι για αυτή την εβδομάδα έχουμε οργανώσει τα παρακάτω παιχνίδια:

1)  ένα σουπερ διασκεδαστικό παιχνιδι είναι το παρακάτω: Τοποθετούμε σε ενα παλιό καλσόν ένα μήλο ή πορτοκάλι (στο ένα πόδι) και φοράμε το καλσόν στο κεφάλι. Βάζουμε λίγο νερό σε μερικά πλαστικά μπουκάλια και προσπαθούμε  να ρίξουμε τα μπουκάλια με το πορτοκάλι που φοράμε στο καλσόν. Η ιδέα δεν ειναι δικιά μας....την βρήκαμε στο διαδίκτυο.




2)  Κάπου είδα να κυκλοφορεί η ιδέα για σπιτική άμμο. Δεν το έχουμε κάνει και λέω να το δοκιμάσουμε αυτή την εβδομάδα. Μια και δεν έχω το link πάνω στο οποίο έπεσα την προηγούμενη εβδομάδα με ένα γρήγορο ψάξιμο βρήκαμε αυτές τις παρακάτω 3 συνταγές που θα δοκιμάσουμε.
https://gr.pinterest.com/pin/533746993314938613/
3) Μια και έχει καθαρό ουρανό είναι ευκαιρία να μιλήσουμε για το φεγγάρι, τα αστέρια και το διάστημα. Μερικές προτάσεις με αφορμή του βιβλίο Παρακαλώ μπαμπά, φέρε μου το φεγγάρι! του Eric Carle.

4) Μια επίσκεψη στην βιβλιοθήκη της πόλης είναι η τέλεια ευκαιρία να "χαθούμε" μέσα στα βιβλία και να εντοπίσουμε διαμαντάκια! 

5) Θα διαβάσουμε και θα παίξουμε το παραμύθι "Το δέντρο που έδινε" . Θα μιλήσουμε για την αγάπη, και θα κάνουμε μηλο-σφραγίδες (δείτε εδώ)!

Να περάσετε υπέροχα και να γελάτε με την καρδιά σας!

Αν θέλετε δείτε και τις προηγούμενες εβδομάδες εδώ.


Άδεια Creative Commons
Το έργο με τίτλο "Εβδομαδιαία σποράκια χαρούμενης μάθησης ... 6η εβδομάδα!" από τον δημιουργό Νερούτσου Βασιλική διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου