Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Μαθαίνουμε την ποπ αρτ!

έργα των Γουόρχολ και Λίχτενσταϊν
Η κόρη μου λατρεύει την ζωγραφική.... σοβαρά τώρα....ζωγραφίζει παντού.... ακόμα και στον αέρα (αν πχ είμαστε στο αμάξι για να πάμε σε κάποιο μάθημα κουνάει το δακτυλάκι της σκίζοντας τον αέρα σαν να ζωγραφίζει σε ένα αόρατο πίνακα!)
Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα να ξεκινήσουμε να μιλάμε για τα διάφορα ρεύματα της τέχνης. Και μια και η ποπ αρτ είναι αρκετά χαρούμενη και πιο ελαφριά ξεκινήσαμε από εκεί.


έργο του Λίχτενσταϊν
H ποπ αρτ ήταν μια μοντέρνα καλλιτεχνική έκφραση. Κοιτάξαμε τους κλασικούς πίνακες και μετά χαρακτηριστικά έργα του συγκεκριμένου κνήματος και παρατηρήσαμε τις διαφορές. Είδαμε ότι στην ποπ αρτ συχνά οι καλλιτέχνες εμπνέονται από αντικείμενα της καθημερινότητας (όπως κονσέρβα σούπας ή μπουκάλια αναψυκτικού) αλλά και από σταρς της εποχής. Τα θέματά της ήταν απλά και εύκολα να τα κατανοήσει το κοινό. Χαρακτηριστικό της είναι η ευχάριστη διάθεση και τα πολλά, έντονα χρώματα.
Το όνομα του κινήματος προήλθε από την λέξη popular μια και αυτή η μορφή τέχνης είχε πολύ απήχηση στον κόσμο. 
Είδαμε έργα του Άντι Γουόρχολ και του Λίχτενσταϊν (από τους πιο γνωστούς εκπρόσωπους του κινήματος) και μετά ήρθε η ώρα να φτιάξουμε το δικό μας ποπ αρτ έργο.

Βγάλαμε μια φωτογραφία (selfie χωρίς duck face ...χαχχαχαχαχαχα), την βάλαμε 4 φορές σε ένα doc αρχείο και το τυπώσαμε ασπρόμαυρο.
Στην συνέχεια διαλέξαμε χρώματα και χρωματίσαμε κάθε φώτο διαφορετικά.


Φυσικά το έργο κοσμεί το γραφείο μου!!!



Άδεια Creative Commons
Το έργο με τίτλο Μαθαίνουμε την ποπ αρτ! από τον δημιουργό Νερούτσου Βανέσσα διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου